Поради

Коли робити ремонт: взимку чи влітку?

Коли робити ремонт: взимку чи влітку?

Взимку більше вільних ремонтних бригад. Улітку довший світловий день. Узимку багато свят. Влітку хочеться у відпустку. В яку пору року краще за все робити ремонт?

Власний будинок

Для зовнішніх робіт у власному домі найкраща пора року для ремонту – літо. Для заміни фасаду та покрівлі даху необхідні певні погодні умови. Та й процес цей дуже трудомісткий, а працювати на вулиці в мінусову температуру досить складно.

Міська квартира

Оздоблювальні роботи можна проводити в будь-який час року. Якщо ви шпаклюєте або фарбуєте стіни, клеїте шпалери, укладаєте плитку, то суміші в цьому випадку висохнуть і взимку, і влітку. У теплу пору року – за рахунок сприятливого температурного режиму на вулиці, а взимку – через увімкнене опалення. Також не має значення вибір сезону для заміни проводки.

Але ось міняти батареї краще в літній сезон, поки опалювання відключене, щоб не завдавати незручностей своїм сусідам. Заміною вікон і встановленням кондиціонера теж ліпше зайнятися, коли на вулиці тепло.

Також варто врахувати, що влітку довший день, працювати можна допізна, тож ремонт триватиме не так довго, як це було б узимку.

Ще один плюс ремонтних робіт улітку – сусіди покидають душні квартири заради дач та морських берегів.

Зима – час покупок

А ось скуповувати необхідні матеріали краще взимку. Зима у будівельників вважається несезонною, тому ціни нижчі, ніж влітку. Та й для внутрішніх робіт у зимовий час набагато простіше знайти хорошу бригаду за нижчу плату.

Натомість у спеку кваліфіковані фахівці навряд чи сидітимуть склавши руки, тому й знайти вільних працівників буде складно.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт, матеріали
В тему