Поради

Як вибрати хорошого нотаріуса?

Як вибрати хорошого нотаріуса?

Без допомоги нотаріуса не обійтися, коли справа стосується дарування, купівлі нерухомості, написання заповіту або коли виникає необхідність вступити у права спадкоємця. У такому разі слід зробити правильний вибір і довіритися фахівцю.

Тож чим керуватись, обираючи нотаріуса? Шукати спеціаліста у рекламі чи скористатися досвідом знайомих?

Перший критерій вибору: потрібно чітко знати, хто такий нотаріус і в чому полягає його робота.

Отже, нотаріус – це фахівець, наділений правами надавати нотаріальні послуги, а саме: підтвердити переклад документів, справжність підпису, копій, виписок.

До фахівців, які провадять нотаріальну діяльність, висувають жорсткі вимоги. Нотаріуси не мають права розголошувати інформацію, якою вони володіють на підставі документів. І тільки якщо є вимога суду, нотаріус може видати довідку щодо нотаріальних дій.

Обираючи нотаріуса, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  • У державних нотаріусів більші черги. Але послуги приватних фахівців так само якісні та компетентні, як і в державних, а от вирішення питань може бути суттєво прискорене. Тому, якщо справа «горить», ідіть до фахівців, які займаються приватною практикою.
  • Відвідайте контору нотаріуса, з яким плануєте співпрацювати.
  • Ознайомтеся з дипломами, сертифікатами, які допоможуть оцінити рівень професіоналізму спеціаліста.
  • Зверніть увагу на штат співробітників, оснащеність приміщення, умови співпраці за безготівковим розрахунком. Це допоможе створити загальну картину.
  • Проведіть попередню бесіду з потенційним нотаріусом. Іноді на професіоналізм фахівця впливають його особистісні риси характеру.
  • Шукайте людину, якій зможете довіряти. Нотаріус у майбутньому буде в курсі усіх ваших справ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес, робота
В тему