Поради

ТОП-5 способів медитації

ТОП-5 способів медитації

Життя кожної людини буквально рясніє різного роду стресами, і кожного дня стає все важче із цим стресом боротися. Щодня кожен з нас стикається з несправедливістю, розчаруванням, образою, злістю і гнівом.

Медитація – швидкий спосіб позбутися стресів.

Займаючись будь-якими справами зі свого повсякденного життя, ви можете паралельно практикувати медитацію. В результаті навіть у найбільш рутинній діяльності для вас відкриються нові, приховані раніше межі.

Пропонуємо топ-5 способів медитації та заспокоєння нервів:

1. У громадському транспорті

На перший погляд здається, що ці два поняття просто не сумісні. Але, виявляється, досягти гармонії і привести думки в порядок можна і в задушливому вагоні метро, і стоячи в автобусі, і в літаку під час турбулентності. Для початку спробуйте метод візуалізації. За своєю суттю він дуже нагадує нашу дитячу звичку мріяти, уявляти щось приємне, витати в хмарах. Постарайтеся бути більш дисциплінованими зі своїми фантазіями: поєднайте омріяний образ і дихальну практику. Кілька хвилин глибоко дихайте центром, розташованим в середині грудей, – ви повинні відчути в цьому місці приємну теплоту. Потім підніміть дихання вище до гортані, поки не відчуєте те ж саме. Опісля – знову сконцентруйтеся на центрі. Інший варіант медитації – встановіть на телефон один з профільних додатків.

2. На бігу

Протягом дня ми стикаємося з безліччю ситуацій, коли нам потрібно пройти від одного місця до іншого: пробігти від машини до офісу, забрати дитину із садочка, зазирнути в супермаркет по продукти... Не втрачайте час даремно – це хороший спосіб знайти внутрішній спокій. Сконцентруйтеся на своїй ході, відчуйте відчуття кожної ноги – м’які й обережні, – поєднуйте їх із усвідомленим диханням. Найелементарніший спосіб – використовувати підрахунок: вдихайте на три кроки, видихайте на наступні три.

3. На робочому місці

Якщо у вас багато роботи або ви провели кілька годин перед екраном комп’ютера – ефективне рішення, щоб не втратити концентрацію: медитація. Одягніть навушники, сфокусуйтеся на приємній вам музиці, щоб на час абстрагуватися від звуків навколо, постарайтеся відчути себе «тут і зараз» і просто відчуйте себе більш розслабленими.

4. В машині

Ні, ми в жодному разі не збираємося радити вам медитувати під час водіння автомобіля. Згадайте, як іноді ви приїжджаєте в потрібне місце трохи раніше від призначеного часу. Машина вже припаркована, на кілька миттєвостей у салоні настає приємна тиша – відкладіть телефон (соцмережі і повідомлення в месенджері ви перевірите пізніше), спробуйте техніку «коан» або так звану «медитацію-виверт». Спробуйте вирішити дивну, абсурдну задачу. Відомі приклади: «Яким було ваше обличчя до народження ваших батьків?» Чи не стверджуючи і не заперечуючи, скажіть, в чому сенс? Буддисти називають цей спосіб «зламником розуму».

5. Під час їди

Найзручніше, що для цієї медитації вам не потрібно абстрагуватися від соціуму, розмов або людей навколо. Нехай «замовкнуть» усі неспокійні думки. Просто спробуйте перейнятися прийомом їжі: відчувайте аромат їжі, її смак і текстуру. Пережовуйте кожен шматок повільно, відчуйте те, що ви їсте, насолоджуйтеся цим. А ще це відмінна техніка для схуднення – ви швидше відчуєте насичення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему