Поради

Топ-3 небезпечних складники будь-якого крему

Топ-3 небезпечних складники будь-якого крему

У виробництві крему найголовніше – це вдало якісно та кількісно підібрані інгредієнти. Навіть нешкідливий, на перший погляд, антиоксидант коензим у великій кількості може згубно вплинути на стан шкіри.

Більшість косметичних засобів по догляду за обличчям містять гліцерин. Він справді захищає і зволожує шкіру, але при сухому повітрі змінює напрямок своєї дії і починає робити шкірний покрив ще більш сухим.

Проте є три компоненти, які небезпечні для шкіри при будь-яких обставинах.

  • Mineral oil. Компонент, що виготовляють із нафти. У косметиці застосовується для створення плівки, яка б не дозволяла затримувати вологу. Майте на увазі, що технічна олія затримує не тільки воду, але й інші речовини, в тому числі і продукти життєдіяльності, які повинні виводитися через шкіру. Разом з цим, мінеральна олія перешкоджає проникненню кисню, який так необхідний шкірі. До технічних масел додають петролатум, парафінову олію і парафін, вони здатні спровокувати появу прищів і вугрів.
  • Parahydroxybenzoate, тобто парабени, можна знайти у різних косметичних засобах. Зазвичай креми без вмісту цих консервантів коштують дорожче, та й термін придатності таких засобів менший. Парабени запобігають розмноженню і росту мікроорганізмів, але в той же час можуть призводити до виникнення злоякісних утворень.
  • Формальдегіди. Такі консерванти розміщуються в кінці списку складу. Уникайте 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, 5-bromo-5-nitro-1,3-dioxane, Diazolidinyl urea, Quaternium-15, DMDM Hydantoin, Imidazolidinyl urea, Sodium hydroxymethylglycinate. Викликають висипи та алергії.

Звертайте увагу на складники та будьте здоровими і красивими!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Стиль, краса, косметика, крем, Надзвичайні події
В тему