Поради

Гордість української кухні

Гордість української кухні

Україна цілком може пишатися, адже задовольнить смаки навіть найбільш претензійного гурмана. Що ж варто скуштувати?

Варя гуцульська

Вже сама назва цієї страви інтригує! Цей буковинський смаколик особливо актуальний у піст, адже ситний і смачний. Варені буряк, квасолю і чорнослив приправляють соняшниковою олією.

Полядвиця

Ця страва – із популярної серії «смачно і просто». Весь секрет – у шматку хорошої свинячої або яловичої вирізки. Її маринували в квасі, обвалювали у борошні, обсмажували у вершковому маслі, а після цього запікали у духовці до готовності. Полядвицю традиційно готували на Різдво і на Великдень. Сучасні господині замість квасу використовують лимон: натирають ним м’ясо і запікають у рукаві.

Судак по-київськи

Були в Києві і не спробували судака? Терміново виправляйте це! Київський судак запікається з картоплею і сиром. Смак багато в чому залежить від соусу, яким заливають рибу при запіканні. Найкраще судак смакує зі сметанно-грибним соусом або сметанним з додаванням креветок.

Печеня з грибами

Печеню в горщиках із картоплі та грибів подають у всіх ресторанах української кухні. Таку страву нескладно приготувати і вдома. Але кожний гурман повинен обов’язково спробувати цей наїдок на Західній Україні. Там його подають з білими грибами, а не прісними магазинними печерицями. Гуцульська печеня оригінальна тим, що в горщик шарами викладають терту картоплю, м’ясо і гриби. Всю цю смакоту приправляють жирною сметаною.

Вергуни

Ще одна смачна українська страва – вергуни. Це вироби з дріжджового тіста, в яке, як правило, додають спирт, горілку чи коньяк. Тісто тонко розкочують, нарізають смужками, які потім сплітають. Звідси і другий варіант назви – плетуни. Справжні українські вергуни смажать не в соняшниковій олії, а в смальці. Подають на стіл, посипаючи цукровою пудрою.

Львівські пляцки

Галичина славиться чудовими десертами. Зокрема, побувавши у Львові, гріх не спробувати пляцки. Це високий цілісний пиріг з різноманітними начинками, який поливають глазур’ю та ріжуть. І не смійте називати ці смаколики «тістечками»: львів’яни можуть образитися!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, кухня, страви
В тему

Останні матеріали