Поради

Коли здавати речі у хімчистку?

Коли здавати речі у хімчистку?

Про прання верхнього одягу ми задумуємося двічі в рік: восени, коли підкрадаються холоди, та навесні, коли тяжкі куртки і пуховики закидаємо у шафу. Але перед тим, як відправити зимовий одяг на заслужений літній відпочинок, потурбуйтеся про те, аби він зустрів вас наступного сезону свіжим і без плям.

Однак що можна прати, а чому звичайна вода нашкодить? Давайте розберемося.

Прання пуховиків

Перед пранням застебніть на пуховику всі блискавки та ґудзики, перевірте кишені та виверніть виріб. Прочитайте напис на етикетці. Там повинно бути зазначено, який тип прання рекомендують: ручне чи автомат. Якщо напис стерся або ви втратили ярличок, виберіть делікатний режим, встановіть температуру на позначці 30 °С і поставте мінімальну кількість обертів. У барабан киньте декілька тенісних м’ячиків: вони не дозволять пуху збитися.

Після прання повісьте пуховик на плічка і розправте. Сушіть на свіжому повітрі.

Прання мембранного одягу

Для прання мембранних курток можна використовувати звичайні пральні засоби. Фахівці рекомендують застосовувати такі, які містять хлор (є у господарському милі).

Мембранний одяг потрібно прати вручну, його не можна віджимати і прасувати. Рекомендована температура води – не вище ніж 40 °С.

Просушити куртку слід у добре провітрюваному приміщенні, але не користуйтесь обігрівачами і ховайте річ від прямих сонячних променів.

З пуховиками та куртками варто йти до хімчистки, якщо:

  • На верхньому одязі є складні плями або забруднення невідомого походження.
  • Ви не впевнені, що зможете провести правильне й ефективне прання, не пошкодивши тканину.
  • Річ дорога, і ви хочете, аби вона служила якнайдовше.
  • Функції вашої пральної машини не відповідають позначкам на ярлику.
  • Написи на етикетці іноземною мовою.

Сучасні хімчистки оснащуються висококласними пральними машинами, прасувальними пресами, відпарювачами для верхнього одягу й іншим спеціальним обладнанням, що дозволяє повернути речам, які пройшли прання або чищення, первозданний вигляд!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему