Поради

Чому у дитини немає апетиту: 10 причин

Чому у дитини немає апетиту: 10 причин

Діти можуть відмовлятися від їжі з безлічі причин. Ми підготували 10 найпоширеніших причин.

1. Ріжуться зуби

Ця причина є однією з головних. Малюк відчуває дискомфорт, біль і озноб, коли у нього починають прорізатися зубки. Як результат – поганий апетит і блювання.

2. Глисти

Дитина вразлива для гельмінтів та інших паразитів. Вони можуть стати причиною діареї, блювання і втрати апетиту. В цьому випадку краще звернутися до лікаря.

3. Надлишок води

У дітей маленький шлунок, тому молока й іншої рідини в невеликих кількостях їм буде більш ніж достатньо. Але якщо перестаратися – це негативно позначиться на апетиті малюка.

4. Проблеми зі здоров'ям

Якщо дитина підхопила застуду, то у неї, крім інших симптомів (кашель, нежить, висока температура, озноб), з'являється ще один – відмова від їжі.

5. Перегрівання

Надлишок тепла може зробити малюка дратівливим і призвести до інших негативних наслідків: пітливість, розлад шлунка і висипання.

6. Введення твердої їжі

Дитина звикла до рідкої їжі, тому їй непросто перелаштуватися. Вона може відмовлятися від твердої їжі тривалий час, але потім адаптується і стане сприйнятливішою до нового раціону.

7. Анемія

Анемія є ще однією важливою причиною втрати апетиту у дітей. Немовлята, в організмі яких не вистачає заліза, страждають від слабкості, дратівливості і втоми. Це тягне до відсутності апетиту. Додай в меню дитини продукти, багаті залізом.

8. Ангіна

Ознаки вірусної інфекції – висока температура, червоне горло, збільшені гланди і біль при ковтанні. Не дивно, що хвора дитина не в змозі харчуватися за звичним режимом.

9. Зміни росту

Немовлята часто відчувають періоди сплеску і відсутності росту. В результаті, їхня потреба в їжі і харчові звички змінюються.

10. Вакцинація

Після вакцинації діти, як правило, страждають від лихоманки, епідемічного паротиту, висипання і втрати апетиту.

У будь-якому випадку, якщо маля понад один день не хоче їсти, зверніться до лікаря!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Сім'я, Школа батьківства
В тему