Спочатку потрібно обскубти пір’я. Щоб зробити це акуратно, тушку слід ошпарити окропом або на декілька хвилин занурити у відро з гарячою водою.
Потім треба обсипати качку борошном, втерти його в шкіру, обпалити залишки пір’їн на вогні газової конфорки.
Тепер потрібно позбутися від нутрощів. Спочатку відрубують голову, лапи, кінчики крил, для цього роблять надріз на животі і витягують їх. Завершує весь процес ретельне миття тушки під струменем води.


Якщо вирішили запікати дику качку, підготовка закінчена. В іншому випадку слід розрізати тушку на невеликі шматочки.
Щоб усунути зайвий жир, на шкірі роблять невеликі надрізи гострим ножичком і виймають його зубочисткою.
Підготовлену тушку треба декілька днів потримати в холодильнику, щоб вона дійшла.
Використовувати лавровий лист і спеції не рекомендується. Досить перцю і солі.
Багато господинь вимочують м’ясо дикої качки, так воно стає м’якшим.
Для маринаду можна використовувати біле вино, глінтвейн, оцет.
Якщо натерти шкіру крупною кухонною сіллю, качка вийде в ніжній хрусткій скоринці.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.