Поради

Варимо каші для риболовлі

Варимо каші для риболовлі

Кожен справжній рибалка винаходить власний фірмовий рецепт приготування каші для ловлі, який йому здається найбільш ефективним у конкретних умовах. Розглянемо класичні способи приготування каші для підкорму, що зарекомендували себе і визнані всією риболовною спільнотою соціальних мереж.

Манна каша з геркулесом

Половину склянки наповнюємо манною крупою і трохи струснемо, щоби поверхня манки стала горизонтально рівною. Далі наливаємо в іншу склянку стільки ж води. Вона мусить бути вищою за рівень манки в іншій склянці на 2-3 міліметри.

Читайте ще: Манка для приманки

Виливаємо воду зі склянки в невелику каструлю і ставимо на вогонь. Як вода закипить, додаємо чайну ложку цукру і столову ложку вівсяних пластівців. Кип'ятимо приблизно хвилину, постійно помішуючи. Коли в каструлі почне підніматися біла піна – саме час засипати манну крупу тонкою цівкою, постійно помішуючи суміш ложкою. Через півхвилини знімаємо з вогню. Продовжуємо перемішувати кашу до тих пір, поки не залишиться сухих крупинок манки. Після цього розрівнюємо поверхню каші ложкою і вкутуємо каструлю рушником на 10-15 хвилин. За цей час маса добре пропариться і трохи охолоне. Потім дістаємо ще теплу кашу з каструлі й вимішуємо руками – до тих пір, поки вона не перетвориться в однорідну тягучу масу, в якій не повинно бути збитих кульок геркулесу або манки.



Порада: щоби каша при вимішуванні не прилипала до рук, потрібно змастити їх соняшниковою нерафінованою олією. Тоді каша матиме й привабливий запах. Для більшого ефекту готову кашу можна присмачити анісовою олією. Але використовувати її потрібно вкрай обережно, оскільки анісова олія має сильний запах. Для цього візьміть сірник, вмочіть його в олію на 2-3 мм і потім проткніть сірником нашу кашу в кількох місцях. Для того, щоб запах розійшовся рівномірно, ще трохи перемішаємо масу руками. На таку насадку добре ловиться вся біла риба: короп, карась, сазан, густера, плотва, лящ. Вона добре тримається на гачку і без проблем витримує кілька закидів.

Читайте також: Ловимо коропа: бойли і традиційні приманки

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему