Поради

Як доглядати за акваріумними рибками?

Як доглядати за акваріумними рибками?

Те, що акваріум з рибками позитивно впливає на психіку людини, вчені вже давно довели. Дивлячись, як рибки перебирають хвостиками, ми заспокоюємося, розслабляємося та відволікаємося від проблем. Якщо ви вирішили поставити у своїй оселі такий куточок релаксу, вам потрібно знати, як доглядати за акваріумними рибками.

Умови проживання

Щоденно перевіряйте температуру води. Якщо вона холодна – вмикайте обігрівач. Стежте за роботою фільтру. Дуже важливо, щоб він був чистим і якісно виконував свою функцію. Якщо необхідно – включайте підсвічування. Додавайте у акваріум відстояну воду.

Не кладіть у воду сторонні предмети, які можуть виділяти токсичні речовини. Курити в кімнаті, де стоїть акваріум, фахівці не рекомендують. Тютюновий дим шкідливий для рибок.

Кухня

Дорослих рибок слід годувати 1 – 2 рази на добу. Мальків варто підкормлювати частіше ніж 4 рази на добу. Новачки часто не знають, ані видів рибок, ані скільки потрібно сипати корму. Аби не помилитися з годівлею, ветеринари радять: сипте таку кількість корму, яку рибки здатні з'їсти за хвилин 5 – 10. Всі залишки приберіть, аби вони не забруднювали води в акваріумі. Не допускайте, щоб їжа скупчувалася на дні. Краще недогодувати рибок, аніж переситити.

Корм буває заморожений, «живий» і сухий. Заморожений, перш ніж давати рибкам, потрібно розморозити. Під «живим» кормом розуміють трубочники, мотилі та ряску. Сухий корм виготовляють на базі сухої дафнії або ж з сухих сумішей. Як і людям, та і хвостатим, потрібне різнопланове харчування.

Годуючи рибок, розподіляйте корм рівномірно, щоб поїсти могли сильні, слабкі рибки і ті, що живуть на дні.

Контроль

Щодня перевіряйте стан рибок і рослин у акваріумі. Якщо рослини гниють – терміново викидайте їх. Якщо на рибках з’явилися підозрілі плями чи нарости ­– відселіть їх від решти.

Генеральне прибирання проводять один раз в тиждень або ж 1 – 2 рази на місяць, залежно від виду рибок. Доки рибки плаватимуть в іншій посудині, злийте воду, почистіть стінки і дно від бруду, залишків корму і відходів життєдіяльності, промийте фільтр. Не турбуйте рибок надто часто – їм це не сподобається.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали