Поради

Що потрібно знати про екзотичних тварин?

Що потрібно знати про екзотичних тварин?

Ви, разом із дітьми, надивилися телепрограм, вирішили взяти додому когось екзотичного? Адже мавпочки, крокодильчики, таргани, удави та тарантули дивляться на вас з екрану такими милими і невинними блискучими очима? Не поспішайте! Перш ніж купувати додому лускатого чи пернатого друга з Азії чи Африки, варто ознайомитися з великою кількістю інформації.

Екзотичний нелегал

Перше, і мабуть найсерйозніше питання, яке турбуватиме вас перед покупкою екзотичного звірятка: чи бува не нелегал ваш новий співмешканець? Часто в нашу країну тваринки потрапляють контрабандою, а отже, є потенційними переносниками інфекцій. Відтак, купувати тваринку з рук чи на ринку не слід. Якщо твердо вирішили купити папугу чи варан, йдіть у спеціалізований розплідник або зоомагазин. Так ви будете впевненіші, що захистите себе і своїх близьких від хвороб, з якими не стикаються вітчизняні медики.

Харчування

Не менш важливо знати, що харчування і утримання екзотичних тварин в корені відрізняється від умов життя домашніх котиків та собачок. Купувати їжу для чужоземних звіряток варто також у спеціалізованих магазинах. Не забудьте про інструкцію та чек. Добряче витрачатися доведеться не лише на відповідне харчування. Досить дорого коштують якісні тераріуми, спеціально обладнані клітки, міні-вольєри і акваріуми. Кліматичні умови нашого регіону багатьом рептиліям просто не підходять, тому для них створюється певна атмосфера, з чітким регулюванням температури і вологості.

Дитяча травма

До того ж тримання симпатичних змійок та удавів вдома може неабияк вразити дитячу психіку. Не кожні батьки зможуть вдало пояснити дитині, чому їхні улюбленці харчуються живими мишками та щурами. Додатково слід виділяти час на прибирання клітки, заміну води або заміну наповнювача.

Ветеринарна допомога

Варто також взяти до уваги, що наш клімат чужий для екзотичних тварин. Відповідно, вони схильні до багатьох хвороб. Тому потрібно проходити регулярні медичні обстеження у ветеринарних клініках. Самолікування у цьому випадку не допоможе. Ви не зможете поставити діагноз і, тим паче, вилікувати хвостатого друга. До того ж доведеться знайти справжнього професіонала, який вже працював з екзотичними клієнтами, а не вчитиметься на вашому вихованцеві.

Пам'ятайте: ніколи не слід діяти спонтанно, купуючи першу вподобану екзотичну тварину з рук, подумайте про наслідки свого рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля
В тему

Останні матеріали