Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для гарячого мексиканського вікенду
На носі вихідні, і ви знову ламаєте голову над тим, що приготувати? Запрошуємо у гарячу Мексику та пропонуємо рецепти 3-х страв, за які ваша сім’я вам стовідсотково подякує.
Перші страви мексиканської кухні були надзвичайно простими. У склад всіх блюд входили квасоля і кукурудза, помідори, перець чилі та інші спеції. І лише значно пізніше іспанці привезли в цю країну нові продукти, такі як пшениця, рис, м'ясо, зелень, вино і навіть сир.
З кінця 16 століття мексиканська кухня була відома вже всьому світу своїми смачними стравами та традиційними рецептами приготування. Сьогодні, деякі з рецептів мексиканської кухні зможете спробувати відтворити і ви.
Закуска: мексиканський салат з квасолею
Інгредієнти:
1 куряче філе;
1 стакан консервованої червоної квасолі;
1 стакан консервованої кукурудзи;
1 червоний болгарський перець;
1 солодка ріпчаста цибулина;
1-2 ст. л. приправа для страв мексиканської кухні;
Сіль за смаком.
Для заправки:
2 ст. л. майонез;
2 ст. л. кетчуп;
1 щіпка чорного меленого перцю;
Перець чилі за бажанням і за смаком.
Як приготувати:
Куряче філе наріжте маленькими кубиками та щедро посипте спеціями. Підсмажте м'ясо на сковорідці періодично помішуючи. Очистіть цибулю та перець. Поріжте перець кубиками, а цибулю півкільцями. Філе покладіть на серветку, щоб вона увібрала зайву олію. В одній великій мисці змішати кукурудзу, квасолю, перець, цибулю та курку.
Для заправки змішайте кетчуп та майонез. За бажанням додайте сіль, перець та чилі. Додайте соус та вимішайте салат. Заховайте в холодильник на 10-15 хвилин, після чого подавайте з чіпсами чи грінками.
Основна страва: бурріто
6 штук тортильї (можна замінити на лаваш);
600 г. куряче філе;
200 г. рис;
4 помідори;
2 ріпчасті цибулини;
3 солодких перців;
100 г. зелені;
150 г. сир;
100 г. кетчуп.
Як приготувати:
Курку дрібно порізати і, помішуючи, смажити 10 хвилин на рослинній олії, посолити і поперчити. Додати нарізані помідори, цибулю, солодкий перець, полити кетчупом і тушкувати на повільному вогні ще 5 хвилин.
Отриману суміш змішати з відвареним рисом і тертим сиром. Додати дрібно нарізану зелень.
Зачекайте доки начинка охолоне та розкладіть її на коржі. Загорніть їх і прогрійте в мікрохвильовій печі або духовці доки не розплавиться сир.
Десерт: шоколадний пудинг
½ склянки коричневого цукру;
¼ склянки какао-порошок;
2,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю (можна замінити картопляним);
½ ч. л. меленої кориці;
2 склянки мигдалевого молока;
1,5 ст. л. вершкового масла;
½ ч. л. ванільного екстракту;
Збиті вершки за смаком;
Пластівці мигдалю чи ягоди за смаком.
Як приготувати:
Мигдальне молоко можна приготувати вдома. Для цього вам знадобиться 3 склянки відфільтрованої холодної води та 1 стакан сирого (не смаженого) мигдалю. Залийте горіхи водою та залиште на ніч набухнути. Тоді злийте воду та залийте кип’ятком на 15 хвилин. Якщо хочете аби молоко було з терпким смаком, можете не знімати шкірку. Потім покладіть очищений мигдаль у блендер та залийте водою. Коли горішки розіб’ються на кашу, вода стане схожою на молоко. Процідіть рідину 4-6 разів.
Для приготування пудингу змішайте коричневий цукор, какао, крохмаль і дрібку солі в невеликій каструлі, потім введіть мигдальне молоко. Доведіть до кипіння на середньому вогні, постійно помішуючи, і варіть, збиваючи, 1 хвилину.
Зніміть з вогню і додайте дрібно нарізане вершкове масло і ваніль. Розмішайте. Вилийте в мисочки і охолоджуйте приблизно 1,5 години. Прикрасите збитими вершками, мигдальними пластівцями чи ягодами.
Читайте також:
- Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для італійського вікенду
- Що приготувати на вихідні? 3 рецепти для англійського вікенду
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.