Люди

Хлопчик зібрав для ЗСУ пів мільйона гривень

Хлопчик зібрав для ЗСУ пів мільйона гривень

Через війну сім’я 12-річного Максима Зарічного переїхала з рідного села Підстепне Херсонської області на Львівщину, в Яворівський район. А щоб пришвидшити Перемогу, почали волонтерити.

Про це йдеться в газеті «Твій вибір».

– Син грає на фортепіано і навчається вокалу. Він виступав на концертах і конкурсах. Коли ми після півтора місяця окупації виїжджали, то взяли  з собою частину його подяк, грамот, кубків. На одному з блокпостів їх хотіли забрати, проте Макс не віддав. А колонка стала в пригоді під час виступів після переїзду, – розповідає тато, Сергій Зарічний. – Ми з дружиною влаштувались на роботу. А у вільний час виготовляємо маскувальні костюми, окопні свічки.

А ще – сім’я їздить в довколишні громади і села, влаштовує благодійні концерти, співає з мамою патріотичні пісні на вулиці і в церквах.

– На отримані кошти син придбав гуму на колеса автівок, дрони, акумулятори, – каже мама, Ірина Зарічна. – Він брав участь у благодійному аукціоні у Львові. Тоді вдалося зібрати один мільйон 161 тисячу гривень на купівлю дронів. Під час Різдвяних свят син колядував і зібрав 16000 гривень на покупку дрона для 24-ї бригади й акумулятор для військової автівки.

Загалом своїми виступами юний волонтер зібрав 609 тисяч гривень, які були спрямовані на придбання біноклів, шкарпеток, військової форми, тепловізорів, спальних мішків, бензопил, медикаментів, аптечок і багато чого іншого.

– Нерідко до нього приходять військові, дарують свої шеврони, і це дуже приємно. Максим щодня виходить з дому о восьмій ранку і повертається о 19 годині. Адже навчання в школі, тоді – музична, потім їде у Новояворівськ на вокал, – каже мама хлопчика. – Додому повертається втомлений. Однак щасливий. Мріє про Перемогу і каже, що робитиме все, аби внести свою частку в її наближення.

Анна Бойко

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: херсон, львів, війна з Росією
В тему