Люди

У Херсоні волинянин працює водієм «швидкої»

У Херсоні волинянин працює водієм «швидкої»

У Херсоні, попри обстріли та небезпеку, водієм швидкої допомоги працює Степан Макарович.

Він каже, що родом із Волині, проте у Херсоні живе майже 50 років, а тому нікуди їхати з міста не планує. Про це він розповів в інтерв'ю кореспондентці ТСН Наталії Нагорній.

Степан Макарович родом із Волині, всередині 70-х років ХХ століття він переїхав до Херсона та оселився тут. Водієм швидкої чоловік працює уже 18 років.

"Жити можна, але не дають росіяни жити. У мене квартира на 8 поверсі з видом на Дніпро. Раніше радів, що на південь - сонечко, тепло. А тепер - краще було б якби з іншого боку була", - каже чоловік.

Онук Степана Макаровича - Максим - захищає Україну під Бахмутом. Лише після 1 року та 3 місяців служби на "нулі" йому дали відпустку. Дідусь пишається своїм онуком, але зазначає, що захисникам на фронті зараз складно.

"У мене онук рік та 3 місяці під Бахмутом. Ніякої ротації у нього немає. Бригади виводять. Він був в одній бригаді, її вивели на ротацію, а його батальйон залишився. Набридла війна", - каже Степан Макарович.

Степан Макарович розповідає, що він більше не боїться звуків вибухів та додає, що "бахкає" тоді, коли диван починає труситись, а інших випадках - це не страшно.

"У Херсоні раніше всюди було добре жити. А тепер найгірше в Антонівці та Кіндійці. А тут ми живемо, як у Бога за пазухою. У нас є лікар, то в нього 4 дні тому був "приліт" по будинку. Він у приватному будинку живе. Моя родина у Києві, я тут сам", - каже він.

Водій швидкої каже, що він вважає, що 2024 року війна не закінчиться. На його думку, вона триватиме, поки живий диктатор путін. У Степана Макаровича є мрія - смерть диктатора та розпад росії на дрібні утворення, щоб кремль більше ніколи не загрожував іншим державам.

"От я так хочу. Саме так хочу", - каже водій швидкої з Херсона.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією, швидка допомога
В тему