Люди

Карпатський мольфар молитвами допомагає онкохворим

Карпатський мольфар молитвами допомагає онкохворим

Цілительством чоловік зайнявся після того, як на його дружину наслали порчу

Мольфар Іван Довбуш увесь вік мешкає в Карпатах – місцині, де життя здавна йде своїм розміреним ритмом. Дар яснобачення чоловікові передався від дідуся, який народився 1894 року і якого місцевий люд величав Довбушем.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Тривалий час онук Іван не планував пов’язувати своє життя з цілительством. Проте якось на його дружину наслали таку порчу, що жінка постійно непритомніла.

– Тоді мене закликав до себе один старший чоловік – і став сварити: «Ти хіба не знаєш, чий ти внук? Чому свою жінку не рятуєш?» – «Та я не вмію», – кажу. «Ти роби, а дар сам до тебе прийде», – отака була мені відповідь. І я став потрохи вчитися.

Урятував дитину, якій давали жити всього два-три дні

В усіх своїх ритуалах Іван Довбуш використовує освячену воду, вогонь, молитви. За їхньою допомогою знімає порчу, бореться з «падучою хворобою» – епілепсією, допомагає людям знаходити втрачені речі, худобу.

– Не так давно звернулася жінка з Тростянця. В її мами був рак – на поверхні жіночого органа висіла ґуля. Вирізати пухлину лікарі боялися. Сказали, після такої операції хвора буде під себе мочитися і все одно довго не проживе. То я здолав ту недугу молитвами. І таких пацієнтів було в мене кілька, – розповідає Іван Довбуш. – А у Франківську в лікарні була хвора дитина: вже на кисневій подушці. Їй, за прогнозами медиків, лишалося два-три дні. Але за один ритуал мені вдалося витягнути хвору з того світу. І за декілька днів дитина жива й здорова була виписана додому.

На запитання, що взагалі мольфар думає про ковід, прозвучала така відповідь чоловіка:

– Коронавірус пішов від китайських кришнаїтів. Вони на 2020 рік запланували кінець світу. Для цього штучно створили вірус і випустили, щоб знищити людей. Аби зупинити поширення хвороби, нам усім треба зберігати обачність, ходити в масках, триматися на відстані. А ще – бути позитивно налаштованими і вірити у краще.

До речі, Іван Довбуш сам стикнувся з коронавірусом рік тому, коли в місті Чорткові у лікарні був із дружиною на операції.

– Я заразився. Але не став панікувати. Дав собі психологічну установку, що я сильніший за коронавірус і буду здоровим. Окрім цього, провів простеньку процедуру: узяв столову ложку натуральної чорної олії із соняшнику, пів години потримав у роті і виплюнув. Так зробив три рази. І, дякувати Богу, не захворів.

Чорних мольфарів тепер більше, і вони мають велику силу

На запитання, чи до всіх мольфарів можна звертатися за допомогою, Іван Довбуш відверто каже:

– Не всі мольфари однакові. Є білі, які роблять на добро. А є чорні, які роблять шкоду. Причому останніх набагато більше. Особливо на буковинській стороні: селах Довгопілля, Конятин, Семакова. У них там свій осередок. Вони як згуртуються, то що хочеш можуть із людиною зробити. Навіть мені часом не під силу витягти з тої біди, яку насилають «чорні». Але хоч те добре, що свій темний дар вони нікому не передають, а забирають із собою в могилу.

Білі мольфарі теж між собою контактують, зауважує оповідач. І нерідко навіть – у незвичний спосіб.

– Із однією старшого віку жінкою, яка теж займалася цілительством і проживала неподалік Семаків, ми спілкувалися вві сні. То я до неї приходив, то вона до мене. Поговоримо, я зранку прокинуся – і зразу записую молитви, які та жінка мені назвала, – відверто каже Іван Довбуш.

Ось так по крупинках мольфар із року в рік набував досвіду. І тепер володіє 59 ритуалами (молитвами, примовляннями, замовляннями) на всяку потребу. Кожен із обрядів записує на свій мобільний телефон, щоб нічого не забути.

– Хоч я вже дещо вмію, але досі маю свого вчителя – сибірську цілительку Наталію Степанову. Її родина має карпатське коріння. За совєтів сім’ю переселили до Новосибірська. От Наталія через свої книги мені підказує, як і що правильно робити, дає тексти замовлянь, із яких у сукупності я складаю ритуал.

А про віщі сни, війну на Донбасі, розкол Росії та Богородицю, яка заплакала у храмі, читайте в наступному номері газети.

Ніна Грицюк

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: карпати
В тему