Люди

Діти з Волині на руках винесли друга на гору в Карпатах

Діти з Волині на руках винесли друга на гору в Карпатах

Мрію 16-річного Павла Липовського з Рокинь, який через хворобу пересувається на кріслі колісному, здійснили його однокласники та друзі.

Дев'ять кілометрів друзі Павла несли його по черзі на спинах на вершину гори у Карпатах, розповіла Суспільному мама хлопця Яна Липовська.

Коли клас зібрався на екскурсію у Карпати, сина, говорить Яна Липовська, втримати вдома не змогла: "Знала, що невідомо коли у нього буде ще така нагода. Діти піднялися на гору Шпиці, висотою 1 863 метри".

Сам Павло розповів: на гору підійматися він не планував, бо це тяжкий маршрут — просто хотів побути з друзями в горах, але його найкращий друг Андрій все ж вмовив його.

"Це незабутні враження. Я дуже радий, що мені допомогли здійснити мою мрію", — говорить хлопець.

Яна Липовська додала, що після того, як діти дісталися вершини, вчителі, які супроводжували клас — плакали, бо були вражені вчинком учнів.

Зі слів матері, в чотири роки у сина діагностували спінальну м'язову атрофію. "У нього викривлення хребта на 80%, хвороба прогресувала за лічені місяці. Зараз готуємось до операції у Львові. Самостійно ходити син не може", — говорить Яна Липовська.

Зі слів жінки, однокласники постійно допомагають Павлу. Коли вона на роботі — учні щоранку забирають хлопця з дому і разом із ним дістаються Рокинівського ліцею.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, карпати, інвалідність
В тему