Люди

«Я відчув дотик Діви Марії – і злі духи відступили від мене»

«Я відчув дотик Діви Марії – і злі духи відступили від мене»

Коли Леонідові було всього три роки, він уперше прийшов до храму. Дім Божий неймовірно вразив хлопчика, а Господь відтоді і на все життя оселився в серці дитини.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Попри заборону в Радянському Союзі молитися та навіть промовляти ім’я Господнє, Леонід не приховував своєї любові до Бога. Він відкрито говорив у школі про віру та Всевишнього. Із класу шостого вчителі та учні в кабінеті атеїзму слухали роздуми Леоніда про Христа, Богородицю та віру. Тож не дивно, що хлопець іще в школі вирішив стати священником.

Першу духовну освіту Леонід Григоренко здобув у Дрогобицькій семінарії. Потім навчався у Вищій духовній академії у Львові. А згодом закінчив інститут релігійної культури при Люблінському католицькому університеті.

Найважче – це звільнити людину від бісів

Втім роботи викладача у Львівському духовному інституті отцеві Леоніду виявилося недостатньо. Аби своє життя цілковито присвятити Богу, він вирішив піти в монахи. І якраз тоді, 1996 року, після висвячення в сан ієромонаха, отець відчув у собі дар цілительства.

– Це якось саме собою сталося, – згадував потім о. Леонід. – Люди зверталися з проханням допомогти. Я молився, клав їм руку на хворе місце – і Бог посилав поміч недужим.

Із часом монах відчув потребу допомагати людям не лише у «простих» хворобах, а й у найскладніших – виганяти бісів.

– Боротьба з бісом дуже жорстока. Тому, перш ніж стати священником-екзорцистом, я радився навіть із нашим духовним отцем, Блаженнійшим Любомиром Гузаром. «Ти ще молодий, – сказав тоді Блаженнійший. – Та коли маєш до цього дар і покликання – займайся. Тільки роби це професійно».

Аби виконати прохання предстоятеля Української греко-католицької церкви, отець Леонід переймав досвід у монахів, які через безперервну молитву наповнювали себе силою Христа і виганяли сатану з тіла біснуватих.

– Коли 2005 року я почав практикувати екзорцизм (це слово в перекладі означає «звільнення»), то стикнувся з багатьма випробуваннями: як тілесними, так і духовними, – зізнався о. Леонід. – Одного разу, з одержимого виганяючи біса, я забув, що до такої людини не можна торкатися. Тож біса вигнати вдалося, але він, як тільки я переставав читати Святе Письмо, починав мене душити, стискати за голову. Ще тяжче було протидіяти психологічним тортурам. Якось, коли молився над одержимою дівчиною, грубий голос устами дівчини заговорив, що він сильний, а я слабкий, і він мене знищить. Того разу я взивав до Ісуса Христа й Діви Марії – і вони допомогли мені не похитнутися у вірі. Однак був і доволі тривалий період, коли сатана безперестанку нашіптував, нібито я недостойний допомагати людям. На душі мені було так тяжко, що я не міг навіть молитися.

Слуги сатани не витримали любові, яку принесла Матір Божа

Проте звільнитися від спокус сатани допомогла отцеві Леоніду поїздка до Меджуґор’я – містечка в Боснії та Герцоговині, відоме тим, що там являється Матір Божа.

– Я почувався спустошеним. Мені здавалося, що я втратив віру, а відтак – і право бути священником, – зізнався отець Леонід. – Коли на Горі Об’явлень якась невидима сила попросила мене повернутися лицем до місця, де явилася Богородиці, інший голос у мене всередині казав: «Ти невдаха і закінчиш у пеклі». Але добра невидима сила таки змусила мене повернутися до місця об’явлення. Тої миті я відчув легкий вітерець, ніби лагідний дотик. Я відчув присутність Діви Марії! Вона ставала все ближчою! Тієї ж миті зникли всі мої душевні терзання. Злі духи не витримали тієї любові, яку принесла із собою Матір Божа. А потім я серцем відчув, як невидимий голос промовив до мене: «Не бійся, я Мати твоя… Ніхто тепер не зруйнує тебе, і ніколи не зійдеш ти з праведного шляху».

Відтоді Марія ніби оселилася в серці отця Леоніда. Він відчуває Її завжди, щомиті. І під час кожного сеансу екзорцизму Матінка Божа допомагає монахові зцілювати людей.

– Якось довелося стикнутися з дуже важким випадком. У дівчину вселився біс. Він руками одержимої з усієї сили стукнув молодого монаха. Той упав, злякався, покликав мене. Коли я став промовляти традиційну молитву екзорциста, сатана тільки сміявся. Я покликав на поміч іще п’ятьох монахів. А дух самогубства усе одно сидів у дівчині. Ми близько двох із половиною годин молилися, дуже втомилися, здавалося, міць нас покидає. Але я став із останніх сил благати Матінку Божу допомогти. І тоді ж почув пронизливий крик: «Тут Марія! Я більше не витримую! Я повинен піти геть!»

Розповідаючи про вигнання бісів, отець Леонід каже: біси бувають у різній подобі і найстрашніше в них – очі. Часом вони чорні, і з них ідуть сильні потоки негативної енергії. Часом ці очі бляклі й каламутні, але від того – ще огидніші.

Окрім самих бісів, сатані служать також люди – сатаністи. В них є своя антибіблія. Сатаністи проникають у життя людей зусібіч: із кіно, з книг, із так званих амулетів, що відкрито продаються в магазинах і бездумно купуються. А згадаймо, скільки щодня транслюється фільмів про вампірів і чародіїв, скільки музичних відеороликів, де пропагуються наркотики, самогубство, кров.

Ця молитва від алкоголізму, розпусти і злого ока

– Інструментом сатани є також маги, екстрасенси, знахарі – всі ті, які викликають духів, встановлюють контакт із демонічним світом, – вважає отець Леонід. – Одні з так званих чародіїв беруть собі в помічники злих духів, аби вражати людей своїми «надприродними можливостями» й отримувати за це матеріальну винагороду. Інші свідомо продають свою душу сатані, аби натомість отримувати владу і гроші. Ще інші працюють магами-вбивцями: насилають порчу на тих, кого назве їм замовник. Коли «об’єкт» такого кілера живе з Богом, він має духовний захист і порча на нього не діє. Але душа більшості людей поруйнована гріхами та спокусами, і її легко завоювати силам зла.

Негативно ставиться о. Леонід і до виливання воску та олова, викачування яйцем, скидання сірників. Монах вважає, що під час таких ритуалів можуть відкритися ворота пекла і викликатися дух смерті. А це величезний ризик не тільки для людини, яка бере участь в ритуалі, а й для всього її роду. Тому, хто цим обрядом займався, варто розкаятися за посередництва сповіді.

Підійшовши до теми хвороб та їхнього лікування, о. Леонід каже: сучасна медицина розглядає людину лише як тілесну істоту і взагалі не враховує існування душі та духу, а також тісного зв’язку цих трьох складових людини як творіння Божого.

– Хоча така ситуація в системі охорони здоров’я цілком очікувана. Радянський Союз, який знищував храми, убивав священників, забороняв молитися і глузував над усім святим, – то ніщо інше, як імперія червоного сатани. А ми дотепер пожинаємо плоди його діянь, – каже монах і радить: аби отримати тілесне одужання, хворий має подбати про своє духовне здоров’я. Для цього – молитися, сповідатися, причащатися, дотримуватися посту. А для здоров’я тіла – жити за біоритмами природи: прокидатися так, аби снідати в годині сьомій-восьмій, найпізніше – о дев’ятій ранку. О 12 – 13-й потрібно обідати. О 18.30 – 19.30 – вечеряти. О десятій-одинадцятій вечора вже потрібно спати. Бо саме до першої години ночі організм найкраще відновлюється.

– Під час численних зустрічей із вірянами я також навчаю їх простої молитви від злого ока, спокуси, заздрощів: «Беру Хрест з Голгофи, облитий Кров’ю Христа, і ставлю між мною і моїми ворогами. Всіх прощаю і благословляю!» Якщо в сім’ї хтось хворіє на алкоголізм, то в молитві замінюю слова «і ставлю між моїм братом, страждаючим від алкоголю, і духом алкоголізму». Коли ж котрогось із членів родини опанував гріх розпусти, то в молитві варто казати: «Ставлю між тою людиною (чи тими хто, впливає на неї) і духом нечистоти». Після цих простих слів, повірте, вже не раз ставалися чудеса…

Ніна Грицюк

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: молитва, релігія
В тему

Останні матеріали