Люди

Дружина важко травмованого воїна шиє іграшки, щоб вижити

Дружина важко травмованого воїна шиє іграшки, щоб вижити

Приклад сили духу та витримки цього подружжя дійсно надихає. Аліна Осіпова з Кіровоградщини шиє іграшки, аби заробити на життя сім’ї та лікування чоловікові – учаснику АТО Олександру, якого важко поранив снайпер, і тепер чоловік прикутий до інвалідного візка.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

Куля снайпера прикувала до інвалідного візка

Разом вони уже 15 років. Познайомилися на роботі в ресторані, де разом працювали.  Аліна – покоївкою, Олександр – охоронцем.  Чоловік гарно залицявся до Аліни, дарував їй квіти, був уважним, відповідальним, чим і зумів покорити її серце.

Важкий 2014-ий. Савур-Могила. Того дня 35-річний Олександр разом із побратимами потрапили у засідку. Люте протистояння тривало понад три години. Куля снайпера наскрізь прошила стегно Олександру…  Далі – численні операції. Лікування в обласному госпіталі та столичному інституті хірургії не принесли бажаного результату. Спочатку чоловік ходив за допомогою палиці, а потім став геть прикутим до візка. Щодня він терпить сильні болі – як фізичні, так і моральні, адже без сторонньої допомоги йому не обійтися. А це для чоловіка-воїна теж дуже велика травма.

– Нерв на нозі наче й не зачеплений, але чому він не може ходити, лікарі нам не кажуть або ж самі не знають, чому так. Спочатку Сашко хоч з паличкою міг ходити, а зараз він в інвалідному візку. Можливо, тому що йому обрізали нерви на спинному мозку, які відповідають за чутливість ноги, – каже дружина воїна Аліна.

А згодом українські лікарі і геть відхрестилися від Олександра, мовляв, зробили усе, що могли. Хоча, як розповідає Аліна, не спромоглися навіть діагнозу точного встановити. Через це навіть закордонні спеціалісти не можуть взятися за лікування чоловіка, адже діагнозу то немає. А між тим стан здоров’я Олександра постійно погіршувався, почалися судоми, чоловік часто втрачав свідомість. Тож Аліна прийняла рішення залишити свою роботу і повністю присвятити себе коханому.

Держава платить аж… 34 гривні допомоги по догляду 

За догляд за чоловіком вона щомісяця отримує від держави аж… 34 гривні. Тож, зоставшись без роботи, подружжя лишилося і без засобів для існування. Раніше Олександр займався ремонтом комп’ютерної техніки, але хвороба поставила його у такі рамки, що про замовлення годі й думати – мусить відмовлятися від них. Особливо нестерпно зле йому стає на зміну погоди. В такі моменти чоловік просто лежить і мовчки терпить несамовитий біль.

При цьому лише протисудомні й знеболювальні препарати для Олександра коштують близько 15 тисяч гривень на місяць. А ще ж потрібно за щось харчуватися, одягатися і оплачувати комунальні послуги.

Сам Олександр, як справжній воїн, не падає духом, дякує коханій дружині за підтримку і все ж таки сподівається на допомогу закордонних лікарів, що вони таки відгукнуться на його біду.

А Аліна вирішила не сидіти склавши руки і не чекати манни з неба. З дитинства вона любила творчість. Часто вечорами після роботи брала до рук шпиці і в’язала. А тепер, коли у неї стало більше вільного часу, знову вирішила повернутися до улюбленого заняття. Ще й почати заробляти таким чином. Якось в інтернеті побачила, як в’яжуть іграшки крючком. І хоча в’язати уміла лише шпицями, придивилася, спробувала, у неї вийшло –  і так сама почала творити. І варто сказати, що виходять іграшки у неї просто дивовижно красиві. Молода жінка так захопилася своєю новою роботою, що за чотири місяці створила аж 150 іграшок. Майже все  – на замовлення. Спеціальну плюшеву пряжу замовляє в інтернеті – безпечну та гіпоалергенну. Вона використовує спеціальні кріплення для очей іграшок, такі дитина відірвати не зможе  і ґудзика не проковтне. Аби створити одну маленьку поробку, потрібно не менше ніж  5 годин часу, і то, якщо не відволікатися. А розкрутити свій стартап для дружини допоміг чоловік – за свою пенсію купував матеріали. А зараз він приймає замовлення для дружини.

– Ціна моїх іграшок залежить від розміру. Якщо маленька – від 28 сантиметрів, то її вартість 250 гривень. Більша, 41 сантиметр, коштуватиме 350 – 400. Що в’яжу? Та абсолютно все: і слоників, і котиків, і собачок, і панд, і єнотиків. Особливим попитом користуються міньйони, – каже Аліна.

Кожна її дивовижна поробка просякнута любов’ю, ніжністю і вірою… що все буде добре. Бо ж любов перемагає усе!

Ганна Лісова

Хто бажає замовити іграшку і підтримати сім’ю, можна знайти Аліну Осіпову у «Фейсбуці» та написати їй у приватні повідомлення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: ато, Україна, лікування, інвалідність
В тему

Останні матеріали