Люди

На 15 років подружнього життя подарував… зірку з неба

На 15 років подружнього життя подарував… зірку з неба

Зірка з неба – направду найромантичніший подарунок, який тільки можна уявити. І якщо раніше висловом «дістану тобі навіть зірку з неба» чоловіки виражали свою готовність на усе заради коханої, то сьогодні подарувати небесне світило своїй половинці можна насправді. Що і зробив житель Рівненщини Микола Орлов – відомий місцевий активіст. До 15-річчя подружнього життя він назвав зірку у сузір’ї Тельця іменем своєї дружини – Марії Орлової.

Про це йдеться у газеті "Твій вибір".

«Маю 15 хвилин! Йдемо писати заяву на одруження!»

«Зіронько моя небесна!» – так ніжно чоловік Марії дуже часто називав її останнім часом. Та жінка і гадки не мала, що так він підготовлює її до надзвичайного подарунка. Микола завжди дивував Марію неординарними подарунками, тож на 15-ту річницю подружнього життя вона чекала чого тільки: і романтичну вечерю, і білети за кордон на відпочинок, і, власне, що завгодно, але щоб таке…

– Вперше з чоловіком я зустрілася у Національному університеті водного господарства та природокористування у Рівному. Я була студенткою, а він – викладачем. Він на 6 з половиною років старший за мене. Згодом ми стали працювати разом на одній кафедрі. Одружитися запропонував дуже неочікувано. Ми їхали автівкою, він зупинився біля приміщення, де реєструють заяви, і сказав мені: «Маю вільних 15 хвилин. Давай підемо напишемо заяву на одруження», – розповідає Марія Орлова.

Як такого весілля у пари не було, втім Марія і досі мріє одягти весільну сукню.

– На 15 років шлюбу я мала бажання все ж таки одягнути біле плаття, бо знаєте, жінка, мов та дівчинка, мріє одягнути весільну сукню. Але я знаю точно, що в нас це ще попереду. Ми планували на 15 років шлюбу полетіли на Занзібар, там би моя мрія про плаття і фотосесію здійснилася б, але карантин, плюс не було на кого лишити дітей, це перебило всі плани, – каже Марія.

Помінялись одне одним на «Міняю жінку»

Щасливе подружжя Орлових має двійко діток – 14-річну Софійку і Захарчика, якому невдовзі виповниться 7 років. Пара дуже любить подорожувати і відкривати для себе нове та незвідане. Зазвичай на день народження  Марії, 9 травня, чоловік дуже часто дарував їй подорожі. Микола, як розповідає його дружина, є незвичайною людиною і з нестандартним підходом до життя. Саме за його ініціативи вони знімалися в шоу «Міняю жінку». Чоловік навіть вигравав гроші в передачі «Перший мільйон».

– У мене чоловік – головний в сім’ї, я вважаю, що жінці варто дозволити проявити себе чоловіку, і від цього вона лише виграє, – впевнена Марія.

У Миколи 24 листопада – день народження, а річниця одруження – 25 листопада. У невеличкому колі друзів у кафе Орлови святкували день народження голови сімейства. Того дня, в переддень річниці, він і вирішив презентувати коханій зірку з неба. 

– Ми отримали  посилку з документами, сертифікатами і прямо під час святкування її розкрили і роздивилися. Від емоцій я була на сьомому небі від щастя, поряд зі своєю зіркою. Цікаво, що тема космосу в нас останній тиждень постійно витала у розмовах. Він мені постійно говорив і за зірки. Натякав, але я не розуміла. Тепер у сузір’ї Тельця є зірочка, яка носить моє ім’я. І я дякую коханому за неймовірні 15 років щастя. Для нього немає нічого неможливого, аби зробити мені приємність. Бонусом до зірки він склав неймовірний вірш про наше кохання і спільно прожиті 15 років. Він зачитав його перед всіма гостями, і це було дуже зворушливо. До речі, коли він мені освідчувався в коханні, то теж робив це власно складеними віршами, – каже наша героїня.

Нове ймення однієї із зірок у сузір’ї Тельця офіційно зареєстрували в міжнародному зоряному каталозі. Витяг, наданий Марії, засвідчує, що зірці присвоєно її ім’я, вказано, у якому вона сузір’ї і який її розмір. Плюс надані координати, де світило можна побачити. Тепер Марія дуже хоче потрапити в обсерваторію і побачити зірку з її іменем.

– Я особисто перевіряла, моя зірка дійсно зареєстрована і носить моє ім’я. Скільки коштує це задоволення – я не запитувала у чоловіка. Приблизні ціни, якщо кого цікавить, легко можна дізнатися в інтернеті, – каже Марія. – Я не зазіхаю на зірки, які насправді належать всім людям, проте я дуже рада, що одна із них названа моїм ім’ям.

Нині Марія має іще одну мрію – політати на повітряній кулі…

«Балуйте своїх дівчаток, навіть якщо ви 15 років разом!»

Як же так у подружжя із 15-річним «стажем» спільного життя почуття не згасають, а навпаки? Адже, за твердженням психологів, кохання триває 5 років, далі – звичка, повага, обов’язки…  Та Марія запевняє, тривалість почуттів не вимірюється якоюсь цифрою, їх можна продовжити, і навіть ділиться своїми секретами: завжди потрібно бути відвертими одне перед одним, питати і знати, що подобається одне одному, цікавитися життям одне одного і доповнювати одне одного.

– Якщо моєму чоловіку подобається біатлон, то я знаю, хто переможець і в жіночій, і чоловічій збірних. Завжди їжджу з ним на гру і вболіваю. Я перейнялася тим, чим він живе. Я, наприклад, дуже люблю танцювати. І якщо я попрошу його станцювати зі мною, він ніколи не відмовиться. Попри різні інтереси, потрібно цікавитися і підтримувати одне одного і постійно відкривати для себе щось нове. Ми, наприклад, дуже любимо мандрувати, цікавимося світом. Тобто постійний розвиток, інтерес, ці емоції в сукупності не дають погаснути вогнику між нами, – додає Марія.

Сам Микола Орлов теж не приховує, що щасливий в шлюбі. «Жодна зірка у світі не сяє яскравіше за тебе – моє кохання! Але одна із них тепер носить твоє ім’я», – так він підписав коханій свій подарунок. Також він подякував дружині «за кожну із 473 040 000 секундочок, прожитих разом!» (це ж треба так вирахувати!) А іншим чоловікам Микола радить:

– Балуйте своїх дівчаток, навіть якщо ви 15 років разом. Ці промені уваги та сюрпризів дадуть вам вогню ще на багато років!

Ірина Бура

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: рівне, кохання
В тему