14 Листопада 2017
Новини

Українцям стали блокувати Youtube-канали

Українцям стали блокувати Youtube-канали

Youtube, частина глобальної корпорації Google, почав без розбору блокувати канали своїх користувачів. Основних причин декілька: нові вимоги до розміщення контенту і перехід на ручний режим модерації. Причому в зоні ризику не стільки новачки, скільки «старожили» Youtube-спільноти – пише vesti-ukr.com

Наприклад, недавно, за скаргою Роскомнадзору, була заблокована трансляція на онлайн-каналі Національної громадської телерадіокомпанії України про військовослужбовців АТО. Модератори американського майданчика пішли на поводу у росіян і не стали розбиратися, чи правда, що український контент порушує закони іншої країни і погрожували блокуванням усього каналу. Іншими словами, якщо, наприклад, у РФ якась українська організація, сайт або тема знаходяться під санкціями або заборонені, канал просто можуть відключити.

З подібними проблемами стикаються не тільки держструктури і приватні компанії, але й рядові користувачі.

«Наразі YouTube модерують у ручному режимі. Це пов'язано з тим, що більшість дуже добре навчилася «домовлятися із роботами» (обходити їхні алгоритми, переслідуючи власні цілі). Youtube це не подобається, і вони вирішили перейти на ручну модерацію. Але тут включився людський фактор. Банально – люди можуть помилятися. У них може бути поганий настрій і/або особисті забобони. Таким чином страждають навіть старі великі канали, які повністю відповідають усім правилам і вимогам в усьому світі», – розповів керівник компанії Fomin Software Developer Денис Бойко.

Канал можуть заблокувати не лише через неналежний контент або сумнівну рекламу, але і якщо на відео надходить багато скарг від різних користувачів. Модератори особливо не з'ясовують, виправдані скарги або надумані. Просто в момент, коли вони досягають певної критичної кількості – канал блокується. Якщо ж сигнал надходить від держструктури якоїсь країни, досить і одного негативного відгуку.

Шанси вирішити питання самотужки не дуже великі, оскільки майданчик дуже неохоче йде на контакт із простими користувачами. Розблокування каналу може зайняти від декількох тижнів до декількох місяців.

«Якщо канал особистий, користувачеві простіше створити новий, можливо, під іншим ім'ям тощо. Але якщо заблокований канал був створений як корпоративний (на реквізити компанії), то це назавжди і безповоротно. Тобто, створити другий канал цієї  компанії вже неможливо», – зазначив Денис Бойко.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему