14 Листопада 2017
Новини

Авто на литовських номерах в Україні можуть конфісковувати?

Авто на литовських номерах в Україні можуть конфісковувати?

Митний департамент Литви відзвітував про перші результати перевірок законності експорту авто з литовськими номерами в Україну.

Згідно зі звітом митного департаменту Литви, понад 59 тисяч автомобілів були вивезені з Литви в Україну в обхід чинних законодавчих норм, тобто з грубими порушеннями митних правил. Про це йдеться в матеріалі литовського видання Verslo zinios, інформує Finance.ua.

Як зазначають експерти, таке визнання може серйозно вдарити по так званих власниках авто на литовських номерах. В Литві дуже жорстко карають за приховування податків – наприклад, нещодавно у громадянина конфіскували 31 тисячу незадекларованих доларів і виписали штраф.

Власники чи акціонери таких литовських фірм можуть бути звинувачені одразу за трьома статтями литовського кримінального кодексу, зазначає на своїй сторінці у Фейсбук працівник однієї з фірм у Вільнюсі Олександр Ланецький. Це розтрата коштів підприємства, несплата податків та масовий найм нелегальних працівників на роботу (адже за документами, українські «власники» литовських авто – це водії таких компаній).

Українські власники автомобілів на литовських номерах, які завезені на територію нашої країни за допомогою помічених у шахрайстві компаній, матимуть серйозні неприємності. Зокрема, при перетині кордону України з однією із європейських держав таке авто може бути конфісковане. Або якщо українська влада отримає дані про такі незаконні авто, вона сама може виявляти, затримувати та конфісковувати такі автомобілі.

Довідково:

Раніше повідомлялось, що ДФС України звернулася до уряду Литви з офіційним запитом щодо автомобілів із литовською реєстрацією, які сьогодні незаконно перебувають на території України.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали