31 Жовтня 2017
Новини

Керівник виборчого штабу Трампа відмивав гроші в Україні?

Керівник виборчого штабу Трампа відмивав гроші в Україні?

Генпрокуратура України розслідує  справи, фігурантом яких є постать Манафорта – керівника передвиборного штабу Трампа. Таку інформацію надав Сергій Горбатюк, керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури.

За його словами, розслідування про відмивання грошей в Україні ще за часів Януковича, котре здійснювалося у США, тепер стає частиною вивчення справ в Україні.

«Перше (розслідування) стосується розтрати коштів Міністерства юстиції, які виділялися на американську юридичну фірму для підготовки звіту по справі «Тимошенко проти України» щодо її незаконного арешту. Друге – в частині матеріалів по «чорній бухгалтерії». Ці справи ми далі розслідуємо», – сказав Горбатюк в коментарі «Громадському радіо».

Він повідомив, що близько двох років тому працівники Генпрокуратури надсилали запити в Мінюст США для отримання можливості допитати Манафорта, але відповіді із США досі не отримано.

Цікаво, що у статті газети Washington Post від 28 червня йдеться про те, що Манафорт у 2012-2013 рр. підтвердив інформацію про отримання $ 17 млн від Партії регіонів. Цей факт виплив із документів Манафорта про реєстрацію іноземних агентів.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему

Останні матеріали