31 Жовтня 2017
Новини

Яке сьогодні свято – 31 жовтня, вівторок

Яке сьогодні свято – 31 жовтня, вівторок

День сьогодні містичний і сповнений цікавих подій і дат

Хелловін – ніч перед Днем всіх святих

31 жовтня Хеллоуїн – Halloween (All Hallows Evening або Beggars Night) – ніч перед Днем усіх святих (All Saints Day ). Кажуть, Хелловіну не менше двох тисяч років. Витоки це суперечливе свято бере з кельтської культури. В останні роки воно повернувся в Європу, а також популярним і в деяких азіатських країнах. Діти вбираються в костюми чудовиськ і ходять по сусідських будинках, виторговуючи солодощі. Також влаштовуються тематичні вечірки, феєрверки, маскаради, а у вікнах виставляються гарбузи з вирізаними очима, ротом і свічкою всередині, щоб відлякати духів.

Міжнародний день Чорного моря

Свій початок свято бере у 1996 році, коли шість країн Причорномор’я підписали стратегічний план із захисту та відновлення Чорного моря. На жаль, сьогодні стан і життєздатність морського середовища у Чорному морі катастрофічно погіршується. Зараз море, як ніколи, потребує захисту та людської участі.

Міжнародний день економії

У 1988 році представники ощадних кас із 29 країн зібралися в Мілані на свій перший Інтернаціональний спеціалізований конгрес. Тоді і виникла ідея щороку 31 жовтня відзначати цей день, як «Міжнародний День Економії».

Всесвітній день міст

Всесвітній день міст був встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН з метою залучення уваги широкої міжнародної громадськості до проблем світової урбанізації.

Релігійні свята

Апостола i євангелiста Луки. Преподобного Йосифа, ігумена Волоцького, чудотворця. Мученика Марина. Преподобного Юлiана. Літургія святителя Йоана Золотоустого.

Посту немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Світ
В тему