6 Лютого 2024
Новини

У Тернополі виш призупинив курс викладача, якого звинувачують у сексизмі

У Тернополі виш призупинив курс викладача, якого звинувачують у сексизмі
Викладання курсу професора, який розповідав студентам про дівчат, які «самі провокують зґвалтування», призупинили у Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнятюка.

Про це йдеться у відповіді ректора ТНПУ Богдана Буяка на запит hromadske.

Керівництво вишу провело зустріч зі студентами, які виявили проблеми з курсом професора Володимира Кравця під назвою «Педагогіка: Підготовка молоді до сімейного життя». Як нам зазначили, зустріч відбулася «в толерантній доброзичливій атмосфері».

За добровільною згодою студентів виш розпочав перевірку інформації. За розпорядженням проректора університету від 2 лютого 2024 року:

  • створено комісію для експертної оцінки курсу залученням внутрішніх та зовнішніх фахівців з вказаної проблематики;
  • тимчасово призупинено викладання курсу на освітніх програмах;
  • деканати факультетів, на яких завершилося викладання курсу у другому семестрі цього навчального року, повинні створити комісії для оцінювання навчальних досягнень студентів з цієї навчальної дисципліни.

Ректор зазначив, що наразі за згодою студентів оформлюють їхні пояснення, а також очікують на пояснення самого викладача.

Нагадаємо, одна зі студенток Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка опублікувала в соцмережах фото презентації викладача Володимира Кравця.

У ній йшлося, зокрема, про те, що через різні психологічні особливості чоловіки й жінки «часто по-різному розуміють згоду на секс». Мовляв, чоловіча сексуальність містить елементи агресивності, а дівчата часто «самі провокують зґвалтування».

Крім того, у презентації йшлося, що чоловіча логіка «правильна, побудована на фактах», водночас жіноча — «невивчений предмет», для якого характерна «непередбачуваність», «незавершеність фраз» і «приписування іншої причини».

Юлія розповіла, що офіційно скаргу проти викладача не подали, бо студенти не вірили, що це дасть результат. Хоч наступного дня після лекції одна зі студенток поскаржилася на Кравця в спільному чаті університету.

Сам Володимир Кравець у коментарі hromadske заявив, що «ніколи не ображав жінок», а уривки з його лекції, які викликали обурення в студентів, «вирвані з контексту». Також він сказав, що може попросити вибачення, однак «поки що не знає, за що».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, освіта
В тему

Останні матеріали