2 Лютого 2024
Новини

У Тернополі викладач вишу розповідав, що дівчата «самі провокують зґвалтування»

У Тернополі викладач вишу розповідав, що  дівчата «самі провокують зґвалтування»
У Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка викладач Володимир Кравець під час заняття розповідав, що дівчата часто самі провокують зґвалтування і що жіноча логіка «непередбачувана».

Про це розповіла одна зі студенток Юлія, яка опублікувала в соцмережах фото презентації викладача.

За словами студентки, все сталося на парі з дисципліни «Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя». 

У презентації Володимира Кравця йшлося, зокрема, про те, що чоловіча логіка «правильна, побудована на фактах», водночас жіноча — «невивчений предмет», для якого характерна «непередбачуваність», «незавершеність фраз» і «приписування іншої причини».

Крім того, у матеріалах викладача також стверджувалось, що через різні психологічні особливості чоловіки й жінки «часто по-різному розуміють згоду на секс». Мовляв, чоловіча сексуальність містить елементи агресивності, а дівчата часто самі провокують зґвалтування.

«Я навчаюся на дизайнерку на платній основі, а мені замість корисних профільних предметів пропонують слухати лекції сексиста, який звинувачує жінок у тому, що вони жінки», — сказала студентка Юлія в коментарі для Wonderzine.

Утім, за її словами, офіційно скаргу проти викладача не подали, бо студенти не вірять, що це дасть результат. Хоч наступного дня після лекції одна зі студенток поскаржилася на Кравця в спільному чаті університету.

Сам Володимир Кравець у коментарі hromadske заявив, що «ніколи не ображав жінок», а уривки з його лекції, які викликали обурення в студентів, «вирвані з контексту». Також він сказав, що може попросити вибачення, однак «поки що не знає, за що».

«Я вам спеціально спрямував прочитані лекції. І де ж там сексизм?» — заявив Кравець.

Крім того, він додав, що знає про те, що на нього скаржилися, бо говорив про це зі студентами. Утім, за його словами, після двох пар студенти «аплодували йому стоячи».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, війна з Росією
В тему

Останні матеріали