10 Листопада 2023
Новини

У Тернополі працівник ритуальної служби знімав золото з померлих

У Тернополі працівник ритуальної служби знімав золото з померлих

У Тернополі працівнику ритуальної служби, який дорогою в морг знімав золото з померлих, присудили 5 років за ґратами та виплату грошової компенсації рідним померлих.

Про це повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

"За публічного обвинувачення прокурорів Тернопільської окружної прокуратури до 5 років позбавлення волі засуджено тернополянина, який, перевозячи тіла померлих в морг, викрадав їх речі (ч. 4 ст. 185 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Прокурор довів у суді, що у лютому 2023 року водій ритуальної служби скоїв крадіжку під час перевезення 2 тіл загиблих у ДТП. Чоловік переконався, що за ним ніхто не стежить, зупинив автомобіль і зняв з померлих золоті ланцюжки із хрестиками.

У червні цього ж року, за даними слідства, обвинувачений викрав перстень з руки померлого, коли перевозив його тіло з геріатричного будинку до моргу. Родичі померлих написали в поліцію заяви про зникнення цінних речей і правоохоронці встановили особу крадія.

Суд визнав чоловіка винним у крадіжці, вчиненій у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 4 ст. 185 КК України).

Чоловіку призначили покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але вирок ще не вступив у законну силу. Також з чоловіка стягнуть понад 21,4 тисяч гривень майнової шкоди, йдеться у вироку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, війна з Росією
В тему

Останні матеріали