25 Жовтня 2023
Новини

На Тернопільщині суд оштрафував жінку, яка вилаяла свекруху

На Тернопільщині суд оштрафував жінку, яка вилаяла свекруху
На Тернопільщині судили жінку, яка нецензурно висловилася в бік свекрухи у Viberі.

Невістці за домашнє насильство психологічного характеру призначили штраф у розмірі 170 гривень. Про це йдеться в постанові Шумського районного суду від 19 жовтня, помітило видання Zaxid.net.

Родичка обвинуваченої написала заяву в поліцію і попросила розібратися з невісткою. Суд вважає, що в діях фігуранти містилися ознаки домашнього насильства, внаслідок чого могла бути чи була завдана шкода фізичному або психічному здоров'ю потерпілого.

Сама обвинувачена на судове засідання не з'явилася, тому вирок оголошували за її відсутності.

Суд визнав жінку винною у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 173-2 КУпАП та призначив їй штраф в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 гривень) в дохід держави.

Якщо фігурантка не сплатить цю суму протягом 15 днів, з неї стягнуть подвійний розмір штрафу — 340 гривень.

Окрім того, засуджену зобов'язали сплатити судовий збір в розмірі 536 гривень. Постанова суду може бути оскаржена апеляцією.

Zaxid.net відзначає, що цю жінку вже не вперше притягують до адмінвідповідальності через її свекруху. Раніше, 8 квітня жінці призначили штраф 170 гривень за те, що вона словесно знущалася з родички і обзивала її в будинку, де вони спільно проживають.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: тернопіль, суд, штрафи
В тему

Останні матеріали