25 Жовтня 2023
Новини

«Укрзалізниця» запускає жіночі купе ще в кількох потягах

«Укрзалізниця» запускає жіночі купе ще в кількох потягах
В Україні ще у чотирьох потягах з 15 листопада стануть доступні жіночі купе.

Про це йдеться у повідомленні «Укрзалізниці». Зокрема, такі купе будуть у потягах:

  • №17/18 Харків – Ужгород
  • №29/30 Київ – Ужгород
  • №3/4 Запоріжжя – Ужгород
  • №26/236 Одеса – Рахів. 

З літа 2023 року жіночі купе працювали у чотирьох пасажирських поїздах: №81/82 Київ – Ужгород, №41/42 Дніпро – Трускавець, №75/76 Київ – Кривий Ріг, №15/16 Харків – Ясіня.

Голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко зазначив, що послуга виявилася потрібною та актуальною — у середньому такі купе заповнюються на 93%. За чотири місяці на місця у жіночі купе продали вже 25 тисяч квитків.

«Тому, як і обіцяли, збільшуємо кількість поїздів, де буде доступна ця послуга. Обирали "довгі" рейси, де подорожує багато жінок із дітьми, а також підключили до проєкту нові напрямки: Одесу, Запоріжжя, Івано-Франківськ, Рахів», — зазначив він.

Купити квитки у ці жіночі купе можна буде у застосунку «Укрзалізниці» з 27 жовтня. Придбати квиток можна за 20 днів до поїздки. Як і раніше, місця відповідно маркуватимуться в застосунку. Водночас УЗ наголосила, що посилює охорону поїздів та впроваджує системи відеонагляду в усіх нових вагонах.

Нагадаємо, в «Укрзалізниці» оголосили, що створять спеціальні жіночі купе після широкого суспільного обговорення та відповідно петиції. Протягом тижнів у соцмережах не стихали обговорення щодо домагань до жінок у потягах.

В УЗ пояснили, що спершу протестують нововведення впродовж декількох місяців. А потім разом із громадою та фахівцями ухвалять рішення, чи робити жіночі купе постійною практикою. 

Жіночі купе вирішили запустити на маршрутах далекого сполучення, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих конфліктних випадків з початку року.

Керівник із комунікацій та маркетингу пасажирського напрямку «Укрзалізниці» Олександр Шевченко зазначив, що у 2010-му «Укрзалізниця» вже запроваджувала таку послугу, але вона не мала попиту, адже була доступною лише в касах.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, потяги, укрзалізниця, жінки
В тему