5 Жовтня 2023
Новини

США і ЄС шукають, як передати Україні $300 млрд російських активів

США і ЄС шукають, як передати Україні $300 млрд російських активів

Які правові підстави є для використання заморожених російських активів для відновлення України вивчають США та європейські партнери.

Йдеться про $300 мільярдів. Про це відомо з заяви держсекретаря США Ентоні Блінкена під час дискусії в університеті Техасу в Остіні 4 жовтня, - пише УП.

"На мою думку, якщо ти щось зламав, то плати. І якщо росіяни зламали, вони мусять за це заплатити. І один зі способів це зробити – якраз через ці активи. Ми маємо переконатись, що для цього є юридична база. Як я і зауважив, оскільки більшість цих активів - в Європі, європейці також мають бути переконані, що для цього існує юридичне підґрунтя", - сказав Блінкен.

Він сказав, що йдеться про $300 мільярдів.

За словами Блінкена, у разі, якщо дозволити росії робити те, що вона робить з Україною без покарання, це надішле сигнал у всьому світі країнам, які збираються розпочати агресію, що їм це зійде з рук: "Це відкриття скриньки Пандори із конфліктами. Нікому не буде добре у цьому світі, світі конфлікту та агресії".

Він вважає, що у цьому світі США незмінно були б втягнуті у конфлікт, і це обійшлось би значно дорожче, ніж підтримка України.

Держсекретар США також наголосив, що 50 країн залучили в активній підтримці України. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: сша, євросоюз
В тему