8 Вересня 2022
Новини

У Київ раптово прибув держсекретар США Блінкен

У Київ раптово прибув держсекретар США Блінкен
До Києва без анонсу прибув державний секретар США Ентоні Блінкен для обговорення військової допомоги Україні.

Про це пише AFP.

Як пише Reuters з посиланням на посадовця у Держдепі, 8 вересня Блінкен має намір оголосити про виділення США додаткових 2 млрд доларів військової допомоги для України та ще 18 країн, яким загрожує російська агресія. 

AFP уточнює, що йдеться про $2 млрд кредитів і грантів для України та її сусідів на закупівлю американської військової техніки.

Зазначимо, що візит відбувається на тлі чергового засідання міжнародної Контактної групи з оборони України (так званий формат «Рамштайн») у Німеччині. На ній очільник Пентагону Ллойд Остін уже оголосив про виділення Києву нвого пакету військової допомоги на 675 млн доларів.

Партнери обговорили підтримку України в довгостроковій перспективі. А саме: як вони можуть працювати разом для підготовки українських Збройних сил та покращення власних оборонно-промислових баз у довгостроковій перспективі.

До речі, до Дня Незалежності України 24 серпня президент США Джо Байден погодив новий пакет допомоги Україні обсягом 6 мільярдів доларів: три мільярди для оборонної допомоги та три — для фінансової допомоги через систему Світового банку.

Так, новий пакет військової допомоги включає шість додаткових зенітно-ракетних систем NASAMS із боєприпасами — ця система ППО малого-середнього радіуса дії знадобиться Україні для знищення російських крилатих ракет.

Крім того, у травні президент США Джо Байден підписав закон про допомогу для України на майже 40 мільярдів доларів. Майже 24 мільярди доларів із цієї суми призначені на безпекову та оборонну допомогу Україні. Так, 6 мільярдів мають піти саме на Ініціативу сприяння безпеці України. Відтоді Сполучені Штати регулярно виділяють із цієї суми нові пакети допомоги.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: київ, війна з Росією, сша
В тему

Останні матеріали