18 Вересня 2023
Новини

Статус мера Херсона як полоненого офіційно підтвердили в Червоному Хресті

Статус мера Херсона як полоненого офіційно підтвердили в Червоному Хресті
Статус полоненого мера Херсона Ігоря Колихаєва підтвердив Міжнародний комітет Червоного Хреста.

Про це повідомив син Колихаєва Святослав у коментарі «Суспільному».

«Я зв'язався з Червоним Хрестом, і мені сказали, що російська сторона подала мого батька Ігоря Колихаєва до списку полонених, і він перебуває на території рф», — зазначив Святослав.

Де саме його батько та який у нього стан здоров?я, хлопцю не озвучили. Святослав також звернув увагу на те, що статус Колихаєва оновився в особистому кабінеті координаційного штабу.

Нагадаємо, російські окупанти 28 червня 2022 року затримали міського голову Херсона Ігоря Колихаєва. Того дня він був на роботі в офісі, куди переїхали співробітники міського виконавчого комітету, що залишилися в місті. Його схопили, ймовірно, озброєні представники росгвардії та фсб.

Окупанти вилучили жорсткі диски з комп'ютерів, зламали всі сейфи, шукали документи. Після цього, за словами прессекретарки Колихаєва Галини Ляшевської, міського голову посадили в автобус із літерою Z та вивезли в невідомому напрямку. Речниця пов'язувала викрадення з відмовою співпрацювати з окупантами.

«Кілька днів тому Колихаєв отримав листа від "новопризначеного" мера, де той запрошував його обговорити майбутню "організацію взаємодії". За відмову від зустрічі погрожував арештом. Колихаєв не пішов», — розповідала Ляшевська.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією, полон
В тему