18 Вересня 2023
Новини

Звільнення Кліщіївки: що треба знати

Звільнення Кліщіївки: що треба знати
Плацдарм, який дозволить продовжувати розвивати наступальні дії, для Сил оборони України створило звільнення Кліщіївки Донецької області.

Про це розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемаратону, - пише hromadske.

Передусім це дозволить контролювати логістичні маршрути армії рф, якими росіяни забезпечують різні види постачання в Бахмут. Також ідеться про оголення флангів, зокрема південного, що дає змогу «зручніше просуватися вглибину порядків» окупантів, завдавати більш точних і глибших вогневих ударів з артилерії, FPV-дронів та іншого озброєння. 

Євлаш також розповів, що в цьому районі тривають бої поблизу залізничної колії.

«Залізниця для росіян взагалі дуже важлива, оскільки плече підвозу, а саме забезпечення, приблизно 50-60 км. Все, що розміщене далі — дуже складно забезпечується логістикою окупаційної армії. […] Наразі там тривають інтенсивні, жорсткі бої. Ми боремося за кожен метр нашої землі. Коли вже можна буде остаточно повідомити про те, чия залізниця, ми обов’язково про це повідомимо», — наголосив речник.

До слова, українські військові 17 вересня звільнили Кліщіївку, що на Бахмутському напрямку в Донецькій області. Село деокупували 80 окрема десантно-штурмова бригада, 5 окрема штурмова бригада та Об'єднана штурмова бригада Національної поліції України «Лють». 

Нагадаємо, з 4 по 10 вересня Сили оборони України звільнили ще 4,8 квадратних кілометрів території на Таврійському напрямку та 2 квадратні кілометри на Бахмутському напрямку. В результаті штурмових дій Сили оборони зайняли частину Опитного та мають частковий успіх в районі Новомайорського. Однак у Міноборони наголошують, що «ситуація дуже мінлива».

Окрім того, Генштаб ЗСУ підтвердив, що українські воїни захопили позиції на лівому березі Херсонської області. Там вони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищувати склади боєприпасів і наносити успішне ураження по тилах противника. 15 вересня українські військові підтвердили, що в ході штурмових дій вдалося звільнити Андріївку Донецької області. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, донецьк, Відео T1.ua
В тему

Останні матеріали