18 Червня 2023
Новини

«Розбиті будинки, трупи окупантів»: ЗСУ звільнили Нескучне та Сторожеве

«Розбиті будинки, трупи окупантів»: ЗСУ звільнили Нескучне та Сторожеве

Українські військові 10 червня звільнили село Нескучне Донецької області, а 11-го – Сторожеве. Однак від населених пунктів мало що лишилося.

Яким було Нескучне до вторгнення

Цей населений пункт є частиною Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області. Його площа – 1,213 квадратних кілометрів. До вторгнення тут жили понад 600 людей.

Тепер там жодного мешканця і кожен дім розбитий. На вулицях досі лежать трупи окупантів.

Прапор над селом Нескучне підняли бійці 7 окремого батальйону "АРЕЙ" Української Добровольчої Армії 129 ОБр сил Територіальної Оборони ЗСУ.

Контрнаступальна операція відбувалась під командуванням майора Олександра Грищука. За його словами, бої за населений пункт тривали дві доби та лише після цього противник почав відступати.

Який вигляд має звільнене Сторожеве

11 червня ЗСУ звільнили ще один населений пункт – Сторожеве. Після 15 місяців окупації село знову вдома.

Цей населений пункт також є частиною Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області. Його площа становить 0,973 квадратних кілометрів.

Звільняли населений пункт морські піхотинці з 35 окремої бригади імені контрадмірала Михайла Остроградського. Як зазначили у пресслужбі ОБМП, у результаті зачистки села було знищено близько пів сотні окупантів, а також чотирьох загарбників було взято в полон.

Контрнаступ ЗСУ триває: останні новини

У британській розвідці заявили, що найбільш інтенсивні бої точаться в Запорізькій області, на заході Донецької області та навколо Бахмута. На всіх цих напрямках Україна продовжує проводити наступальні операції та досягла невеликих успіхів.

Раніше українські військові також звільнили Благодатне та Макарівку Донецької області.

Водночас речник Східного угруповання військ Сергій Череватий зазначив, що останнім часом на Бахмутському напрямку зменшилась кількість атак. Це може бути пов'язано з тим, що українським захисникам вдалось звільнити ділянку розміром приблизно 16 квадратних кілометрів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, донецьк, війна з Росією, збройні сили україни
В тему