14 Червня 2023
Новини

В Україні поранили «праву руку» Кадирова

В Україні поранили «праву руку» Кадирова

Депутат Держдуми та "права рука" глави Чечні Адам Делімханов, як стверджують окупанти, отримав поранення на території України.

До того в мережі з'явилася інформація про ліквідацію окупанта. Про це повідомили Meduza, телеканал окупантів "Звезда" з посиланням на пресслужбу Держдуми та глава Чечні Рамзан Кадиров, - пише УП.

У пресслужбі Держдуми заявили, що Делімханов був поранений у так званій "зоні СВО". Кадиров заявив, що наразі не може з ним зв'язатися.

"Я сам не можу ніяк вийти на Адама Делімханова. На зв'язок він не виходить. Прошу українську розвідку надати інформацію про те, по якому саме місцю і по яких позиціях було завдано удару, щоб все-таки я зміг знайти мого дорогого брата. Винагороду обіцяю щедру і дуже прошу посприяти", - сказав Кадирок.

Зранку 14 червня в українських соцмережах почали поширювати інформацію про ліквідацію Делімханова під час обстрілу в Приморську в Запорізькій області.

Водночас низка окупаційних ЗМІ повідомляють, що з Делімхановим все в порядку. Так, російське "РБК" пише, що спікер нижньої палати В'ячеслав Володін заявив, що розмовляв із ним і він "живий і здоровий".

Крім того, командир кадировського спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов заявив нібито отримав наказ від Кадирова і "знімає всі підрозділи дислоковані на Мар'їнському напрямку" і виїжджає в напрямку "місця події з Делімхановим". Алаудінов заявив, що від Кадирова надійшла команда знайти Делімханова "будь-якими шляхами і вивезти чого б це не вартувало". 

Наразі це непідтверджена інформація з російських ресурсів та від самих окупантів. До того ж командир кадировського спецназу доповнив свій допис купою недоречних емодзі.

"Українська правда" звернулася за коментарем до пресслужби ССО.

Адам Делімханов – двоюрідний брат голови Чечні Рамзана Кадирова. Делімханов, імовірно, був польовим командиром в Маріуполі.

Нагадаємо, в кінці травня стало відомо, що на захоплених територіях Запорізької області зафіксували присутність окупантів із особистих загонів глави Чечні Рамзана Кадирова. 12 червня Делімханов, як представник кадировців, підписав на камеру контракт із міністерством оборони росії. Такий контракт мають підписати всі російські "добровольчі загони" "з метою підвищення ефективності їхнього застосування" на війні в Україні. Таким чином вони будуть підпорядковані Міноборони рф.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали