28 Березня 2023
Новини

На Кримському мосту - аварія: п'ять російських бронеавтомобілів «не доїхали до зони бойових дій»

На Кримському мосту - аварія: п'ять російських бронеавтомобілів «не доїхали до зони бойових дій»

«Не доїхали до зони бойових дій» в окупованій частині Херсонщини п'ять російських бронеавтомобілів «ахмат».

Вони завершили свій шлях 26 березня на Керченському мосту, коли їхали в напрямку Криму. Про це йдеться в повідомленні Головного управління розвідки Міноборони України.

Що трапилося з технікою, розвідка не уточнює. Згідно з офіційною версією російської сторони, здолати свій шлях до кінця бронеавтомобілям завадило «перевищення швидкості та недотримання безпечної відстані під час руху у складі колони».

За даними української розвідки, чотири з п’яти машин потребують значного ремонту.

Розвідка зазначає, що «ахмати» їхали до Херсонської області й мали доукомплектувати підрозділи окупантів, які діють на Придніпровському напрямку.

Нагадаємо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту, який з'єднує росію та окупований Крим, зафіксували пожежу. Окупаційна влада заявила про займання цистерни з паливом на вантажному потязі, що стояв на залізничній лінії мосту.

Пізніше у рф заявили, що на автомобільній дорозі мосту підірвали вантажівку, через що зайнялися залізничні вагони з паливом та частково завалилися два прольоти автомобільної частини мосту. У кремлі звинуватили в підриві Україну.

Британська розвідка заявляла, що вибух на Кримському мосту порушив матеріально-технічне постачання росії до окупованого Криму та півдня України і що росії навряд вдасться повністю запустити міст до вересня 2023 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: херсон, війна з Росією
В тему