12 Листопада 2022
Новини

«Не зупиняться на Херсоні»: ЗСУ продовжать контрнаступ, - NYT

«Не зупиняться на Херсоні»: ЗСУ продовжать контрнаступ,  - NYT

Українське військово-політичне командування не зупинить контрнаступ ЗСУ після звільнення Херсона.

Як пише The New York Times, серед розглянутих аналітиками напрямків подальшого просування українських сил, в тому числі, Запорізька область і Донбас.

"Логіка війни полягає в тому, щоб не зупинятися і якимось чином продовжувати рухатися вперед. Думаю, будуть контратаки і на інших напрямках, щоб противник не встиг перекинути резерви і заблокувати удари", - сказав старший лейтенант, командир протитанкового підрозділу, що обороняє бойове місто Бахмут на сході Донбасу, Андрій Михейченко.

У Києві, пишуть журналісти, впевнені, що Росія використовує будь-яку паузу, щоб закріпитися на окупованих територіях. Наразі аналітики виступають з суперечливими прогнозами про хід бойових дій взимку. Наприклад, напередодні Інститут вивчення війни писав, що ЗСУ навпаки зможуть просуватися по завмерлому грунті швидше, ніж це було в осінній період дощів і боліт. Інші експерти вважають, що взимку обидві армії візьмуть "оперативну паузу", щоб відновити бої вже навесні.

В одному аналітики сходяться на думці, що незалежно від того, буде пауза чи ні, наступний етап знову буде вкрай жорстоким.

"Війна не припиниться взимку. Але боротьба буде вестися в іншому темпі. І це дає політичним і військовим лідерам можливість спланувати рік, який, ймовірно, буде жорстоким і кривавим", - цитує NYT колонку для ABC відставного генерал-майора австралійської армії Міка Райана.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, війна з Росією, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали