23 Лютого 2023
Новини

Прильоти по Сумщині та обстріл Запорізької області: дані ОВА

Прильоти по Сумщині та обстріл Запорізької області: дані ОВА
На Сумщині окупанти обстріляли цивільний автомобіль протитанковою ракетою.

Інформацію про обстріли надали представники обласних військових адміністрацій.

Харківська область: окупанти 22 лютого приблизно о 10:30 вдарили 4 ракетами С-300 по об'єктах промисловості в Київському районі Харкова. Легкі поранення отримали двоє цивільних людей.

Загалом протягом доби росіяни обстріляли щонайменше 18 населених пунктів у Куп'янському, Чугуївському, Харківському та Ізюмському районах області.

У селі Подоли Куп'янського району внаслідок обстрілу поранення зазнав 40-річний цивільний чоловік. Він госпіталізований у стані середньої тяжкості.

У Вовчанську, Нестерному та Чернещені через російські удари пошкоджені декілька будівель. А в Ізюмі 55-річний працівник лісгоспу наступив на міну «Пелюстка», зазнавши вибухового поранення. 

Херсонська область: за добу росіяни обстріляли Херсонщину 71 раз, вбивши двох цивільних. Окупанти атакували з різного озброєння — РСЗВ, мінометів, артилерії, танків та безпілотників. 

Двічі під російський удар потрапляв Херсон. Ворожі снаряди поцілили в житлові будинки. Також окупанти обстрілювали Антонівку, Зеленівку, Чорнобаївку, Тягинку та Новотягинку.

Сумська область: росіяни 22 лютого обстріляли 6 територіальних громад: Есманьську, Білопільську, Юнаківську, Краснопільську, Новослобідську та Хотінську. Зафіксовано понад 89 прильотів: 80 мінометних, 8 — з артилерії та 1 — за допомогою протитанкової керованої ракети. 

Внаслідок обстрілів у регіоні пошкоджено декілька будівель. Поблизу села Водолаги Хотінської громади росіяни влучили протитанковою керованою ракетою по цивільному автомобілю «Газель» з розвезення хліба: водій та пасажир отримали поранення.

У ніч проти 23 лютого окупанти знову обстрілювали Есманьську громаду: стався 31 приліт. Руйнувань та втрат немає.

Дніпропетровська область: протягом 22 лютого росіяни тричі обстріляли Нікопольський район Дніпропетровщини. Найбільше постраждав Марганець. Там ворожі снаряди обірвали лінію електропередач, яка живить насосну станцію. Без води лишилися 35 тисяч родин. Але водопостачання вже відновлене. Пошкоджені також десяток приватних будинків та господарських споруд, автомобіль і газопровід.

Запорізька область: на Запорізькому напрямку росіяни 22 лютого здійснили 88 обстрілів позицій українських захисників, застосовуючи танкове озброєння, реактивну та ствольну артилерію вздовж усієї лінії зіткнення. 

Протягом доби окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районах міста Гуляйполе та ще низки населених пунктів. Правоохоронцям надійшло 12 повідомлень про руйнування будинків або квартир громадян та об’єктів інфраструктури внаслідок російських обстрілів.

Донецька область: росіяни 22 лютого поранили двох людей — у Бахмуті та Ласточкиному. Загалом за час повномасштабного вторгнення окупанти вбили 1382 жителів області, ще 3078 людей — зазнали поранень. Ця статистика не враховує ситуацію у Маріуполі та Волновасі, де зараз вести підрахунки неможливо.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, Україна
В тему

Останні матеріали