23 Лютого 2023
Новини

У Бєлгородській області впав бомбардувальник: повертався з виконання бойового завдання

У Бєлгородській області впав бомбардувальник: повертався з виконання бойового завдання

У Бєлгородській області впав бомбардувальник рф Су-25, але пілоту вдалося катапультуватися. 

Він повертався з виконання бойового завдання. Про це повідомляють губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков та ТАСС з посиланням на джерела у силових структурах.

Літак упав у Валуйському міському окрузі. На місці працюють слідча група та співробітники Міністерства із надзвичайних ситуацій. Причину падіння з'ясовують. Гладков запевняє, що ситуація перебуває під контролем.

За словами співрозмовника ТАСС, при ударі об землю літак спалахнув. Загорілася господарська споруда.

У Міноборони рф розповіли, що в аварію потрапив штурмовик Су-25. За попередніми даними, причиною аварії стала технічна несправність. Літак впав у безлюдну місцевість: руйнувань на землі немає. Перед цим «РИА Новости» та джерело ТАСС із силових структур повідомляли, що йдеться про бомбардувальник Су-24, а пілот вижив, однак тепер Міноборони це спростувало.

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення у росії вже неодноразово падали військові літаки. Наприклад, у жовтні літак Су-34 упав просто на багатоповерхівку в Єйську, унаслідок чого зайнялися кілька її поверхів, постраждало щонайменше 15 квартир. Літак Су-34, ймовірно, мав на борту боєкомплект — після падіння на місці інциденту чули вибухи. Льотчики катапультувалися.

Потім вогонь перекинувся на житлову дев'ятиповерхівку. У рф підтвердили смерть 15 людей унаслідок падіння літака, 25 людей постраждали. Згодом росіяни причиною аварії назвали потрапляння птахів до двигуна.

російські ЗМІ підрахували, що авіакатастрофа в Єйську стала щонайменше десятою небойовою втратою в російській військовій авіації за час активної війни рф проти України.

Проте і це ще було не все. Через тиждень в Іркутську військовий літак Су-30 упав на приватний двоповерховий будинок, після чого там виникла пожежа. Серед цивільних жертв не було, але обидва пілоти загинули.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, літак
В тему