23 Лютого 2023
Новини

У Київ прибув прем'єр-міністр Іспанії

У Київ прибув прем'єр-міністр Іспанії
Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес зранку 23 лютого прибув до Києва.

Про це він повідомив у Twitter.

«Сьогодні повертаюся до Києва. Ми будемо з Україною та її народом, поки до Європи не повернеться мир», — написав прем'єр.

Напередодні іспанські видання повідомляли, що цю неанонсовану поїздку тримали в суворій таємниці з міркувань безпеки.

Це вже друга поїздка Санчеса в Україну. Він був у Києві у квітні 2022 року. Тоді вони разом із прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен зустрілися з українським президентом Володимиром Зеленським. Також Санчес побував у місті Бородянка Київської області, щоб на власні очі побачити наслідки російської агресії.

Остання зустріч прем'єра Іспанії та Зеленського відбулася 9-10 лютого в Брюсселі під час останньої позачергової Європейської ради. Тоді Санчес був одним із семи лідерів, які виступили на засіданні Євроради, наголошуючи на важливості збереження підтримки України та єдності ЄС і союзників.

До речі, в середині листопада 2022 року в Іспанії заявляли, що зможуть готувати близько 2,4 тисячі українських військових щороку в межах європейської тренувальної місії, яку запровадили для навчань ЗСУ.

Також Іспанія раніше надавала й іншу військову допомогу для України. Наприклад, вирішила надати системи ППО Hawk, батарею зенітно-ракетного комплексу Aspide, протитанкові ракетні комплекси, бронетранспортери M113 та іншу військову допомогу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: іспанія, війна з Росією, Україна
В тему