23 Лютого 2023
Новини

Виплати військовим: Зеленський відповів на петицію

Виплати військовим: Зеленський відповів на петицію
На петицію, що закликає повернути військовим премію у 30 тисяч гривень, відповів президент України Володимир Зеленський. 

Глава держави доручив опрацювати це питання прем'єр-міністру Денису Шмигалю. Про це йдеться на сайті президента.

Авторка петиції Віра Русіна нагадала, що раніше необхідну кількість голосів набрала петиція із вимогою підвищити премії військовим зі 100 тисяч до 150 тисяч, а також з 30 до 50 тисяч гривень. Це пропонували зробити завдяки скасуванню надбавок народним депутатам. Президент тоді доручив розглянути цю пропозицію голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку.

Проте Русіна заявляє, що уряд натомість ухвалив протилежне рішення, знизивши багатьом військовим розмір премій.

«Не можна залазити в кишені тих, від кого сьогодні залежить, чи вдасться втримати державу. Владі потрібно вже навчитись прораховувати свої дії та рішення на декілька кроків вперед», — наголошує жінка.

У відповідь на це Зеленський звернувся до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з проханням опрацювати пропозицію повернути премії у 30 тисяч, «звернувши особливу увагу на забезпечення належного соціального захисту військовослужбовців та дотримання принципів справедливості щодо стимулювання військовослужбовців, які беруть безпосередню участь у бойових діях».

До речі, 1 лютого 2023 року почав діяти новий Порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий у тилу або безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

Виплати додаткової винагороди у 100 тисяч гривень військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях безпосередньо на лінії зіткнення, не зміняться. Також для низки військових збережуть премії у 30 тисяч гривень.

Проте премії не виплачуватимуть військовослужбовцям, які проходять службу у військових частинах та підрозділах, що не входять до складу угруповань Сил оборони або резерву Головнокомандувача ЗСУ і перебувають поза межами районів ведення бойових дій. Це можуть бути навчальні центри, органи військового управління, тилові бази тощо.

Проте такі військові отримуватимуть мінімальне грошове забезпечення. Мінімальний його рівень для ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби становитиме не менше ніж 20 100 гривень. А для ДСНС та поліцейських Нацполіції — щонайменше 17 тисяч гривень. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни, володимир зеленський, виплати
В тему