24 Січня 2023
Новини

У Києві трирічний хлопчик проковтнув 8 магнітів: його оперували

У Києві трирічний хлопчик проковтнув 8 магнітів: його оперували

У Києві в "Охматдиті" прооперували трирічну дитину, яка понад місяць тому проковтнула 8 магнітів.

Хлопчик жив зі сторонніми предметами у шлунку та поза, - розповідають у дитячій лікарні. 

Батьки протягом цього часу ні про що не здогадувалися. Про те, що син проковтнув магніти, стало відомо випадково, коли вони звернулися до лікарів через застуду у дитини.  

"Під час обстеження малюка у педіатра, лікар призначив рентген-знімок, на якому побачили неприємну знахідку – 8 магнітів, замкнутих в коло", – розповідають медики.

Де хлопчик знайшов магніти – невідомо, адже, за словами батьків, вдома таких іграшок немає. Родину терміново відправили в Охматдит. Там, під час дообстеження лікарі виявили чотири сторонніх предмети у шлунку, а решту – поза ним.

Хлопчика одразу взялася рятувати команда фахівців ургентної хірургії та ендоскопії. Частину магнітів вдалося вилучили ендоскопічно, інші – з допомогою хірургічного втручання (лапаротомії).

За словами завідувачки відділення ендоскопії Дарії Вороняк, на момент операції магніти були уже в "стані розпаду":

 "(Магніти) знаходилися в шлунку малюка доволі тривалий час, можливо близько місяця. За цей період виникла перфорація між шлунком та тонкою кишкою".

Наостанок в "Охматдиті" закликали батьків не купувати дітям магніти та іграшки, де вони наявні, а також уважно стежити за симптомами, які можуть свідчити про те, що дитина проковтнула магніти. Йдеться про біль у  животі, блювання та температуру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: київ, діти
В тему

Останні матеріали