19 Грудня 2022
Новини

Яка ситуація на держрубежі з білоруссю

Яка ситуація на держрубежі з білоруссю

Сили оборони України не фіксують яких змін, через "відволікаючі" маневри білоруських військових і продовжують укріплювати кордон із Республікою Білорусь.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі УП.

"Як відомо, сьогодні міноборони білорусі заявило про завершення раптової перевірки боєздатності своїх військ, яка тривала протягом останніх днів. У той же час за ці дні ми не фіксували поряд кордону якогось збільшення щодо техніки і особового складу або маневрів військових.

Як ця перевірка, так і навчання, які білорусь проводить разом з росіянами, фактично нічого не змінюють для України. Ми продовжуємо посилювати кордон із білоруссю, як безпосередньо по лінії держрубежа, так і в прикордонні, щоб наш кордон був максимально готовий до обороноздатності, бо, повертаючись до 24 лютого, ми добре пам’ятаємо, звідки заходили російські війська, як білоруські прикордонники "люб’язно" відкрили кордон, і як рб зараз підтримує росію у розв’язаній проти України війні.

Тому ми маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій: чи то якщо російські війська повторно спробують зайти, чи якщо білоруські сили, через тиск росії захочуть відкрито підтримати військову агресію проти України", - йдеться в повідомленні.

За словами Демченка, крім укріплення кордону в інженерному відношенні, знищуються можливі напрямки руху військової техніки, в тому числі мінуються найбільш загрозливі напрямки. Окрім цього, розгортаються системи спостереження, для моніторингу ситуації на кордоні використовуються безпілотники.

Нагадаємо, на території білорусі використовуються потужні засоби радіолокаційної боротьби, аби ускладнити Україні роботу зі спостереження за кордоном, а також для провокацій проти Сил оборони нашої країни.

Раніше за дорученням лукашенка білорусь 13 грудня розпочала раптову перевірку бойової готовності армії і мала перекинути частину техніки ближче до кордону з Україною.

Одній з військових частин нібито поставили завдання прикрити і взяти під охорону об'єкт на південному кордоні країни, тобто на кордоні з Україною.

Державна прикордонна служба України повідомила 13 грудня, що не фіксує на кордоні з білоруссю підрозділів, які здатні здійснити вторгнення. У ДПСУ вважають оголошену перевірку боєготовності білоруської армії нагнітанням ситуації. 19 грудня в білорусі оголосили про завершення заходів із перевірки бойової готовності військ

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему

Останні матеріали