3 Травня 2024
Новини

Падіння Часового Яру, ймовірно, «питання часу» - ГУР

Падіння Часового Яру, ймовірно, «питання часу» - ГУР

Ймовірно, лише «питанням часу», на думку заступника керівника Головного управління розвідки Вадима Скібіцького, є захоплення росіянами Часового Яру.

Він сказав про це в інтерв'ю The Economist.

Втрата міста дозволить росіянам просунутися до останніх великих міст Донецької області. Ймовірно, це питання часу, коли це місто впаде так само, як Авдіївка: «Не сьогодні і не завтра, звичайно, але все залежить від наших резервів та постачання».

Скібіцький розповів, що російські війська мають наказ «взяти щось» до 9 травня або в крайньому випадку перед візитом володимира путіна до Китаю тижнем пізніше.

Також заступник керівника ГУР припускає, що росія готується до наступу у районі Харківської та Сумської областей. Основний удар буде наприкінці травня чи на початку червня.

В Україні росія тримає 514 тисяч військовослужбовців. Її угруповання на півночі наразі налічує 35 тисяч осіб, але, за словами Скібіцького, його планується розширити до 50-70 тисяч.

Цього, зазначив він, недостатньо для операції із захоплення великого міста, але достатньо для дрібнішого завдання: «Швидка операція з входу та виходу – можливо. А ось операція зі взяття Харкова чи навіть міста Сум – це інший порядок. росіяни це знають. І ми це знаємо».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: донецьк, війна з Росією
В тему