19 Грудня 2022
Новини

путін у білорусі: відразу три літаки «прикрили» його шлях

путін у білорусі: відразу три літаки «прикрили» його шлях

У повітряний простір білорусі увійшов борт володимира путіна.

Ще 2 літаки раніше злетіли з москви та санкт-петербурга, ймовірно, щоб відволікти увагу від повітряного судна, на якому знаходиться президент країни-агресора, - пише "МотолькоПомоги".

Повідомляється, що у повітряний простір білорусі увійшов Іл-96-300ПУ з реєстраційним номером RA-96022. Борт вилетів із санкт-петербурга о 14:25 за місцевим часом. Номер рейсу - RSD111.

Вірогідно, для конспірації о 14:30 з московського аеропорту "Внуково" підняли інший Іл-96-300ПУ з номером RA-96020. Номер рейсу - RSD1/RSD001.

Крім того, вранці у петербург перегнали одразу два борти путіна RA-96022 і RA-96014, другий також, після зльоту літака з путіним, підняли у небо.

Нагадаємо, 19 грудня президент росії володимир путін планує відвідати Мінськ з широкою урядовою делегацією. Планується спершу зустріч за участі усіх міністрів, після того зустріч лукашенка й путіна сам на сам, а далі пресконференція.

Наразі російський диктатор уже вирушив до білорусі. Його борт супроводжує одразу три літаки. На зустрічі лукашенка і путіна також будуть присутні міністри оборони білорусі та росії віктор хренін і сергій шойгу.

Повідомляється, що сторони будуть обговорювати "процес реалізації ухвалених раніше союзних програм", зокрема торгово-економічну співпрацю і спільні проєкти "з акцентом на імпортозаміщення", співпрацю в енергетичній сфері та безпекові питання.

На початку грудня до Мінська літав міністр оборони рф сергій шойгу. Тоді з білоруссю підписали зміни до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері. Тоді ж повідомлялося, що путін і лукашенко домовилися про зустріч у грудні.

Прессекретар президента країни-агресора дмитро пєсков заявив, що російський диктатор володимир путін не збирається примушувати білорусь брати участь у війні проти України, але натякнув, що режим олександра лукашенка добровільно має прийняти рішення. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь, володимир путін, олександр лукашенко, літак
В тему

Останні матеріали