28 Жовтня 2022
Новини

Для українських захисниць запускають пошив військової форми

Для українських захисниць запускають пошив військової форми

Пошив військової форми під брендом ЗМLCHK запускають для українських захисниць.

Про це повідомляють ініціатори проєкту – волонтери української громадської організації "Землячки. Український фронт", яка займається допомогою жінкам у Збройних силах.

Як розповідають у ГО, лекала для форми розробили з урахуванням особливостей жіночої фізіології. На осінній період військовий одяг прошиватимуть на флісі, а на зимову пору планують зробити його теплішим.

Українки-військові зможуть отримати форму безкоштовно, здійснивши запит через Instagram організації.

"Військова форма – це засіб першої необхідності на фронті, адже ти не можеш бути ефективною у формі 52 розміру зі своїм 46. Теплу жіночу військову форму у нас запитує кожна захисниця з 3000+ закритих нами запитів", – наголошує засновниця ГО Ксенія Драганюк.

Лекала для пошиття жіночої військової форми розробляла Ужгородська фабрика ПрАТ "Ужгородська швейна фабрика" спільно з ГО "Землячки", а пошиттям займається Харківською фабрика "Lap".

За словами волонтерів, швейна фабрика у Харкові змогла реорганізувати цех, аби люди не втрачали робочі місця попри війну та постійні обстріли міста росіянами.

"Усі швеї наразі працюють у Харкові віддалено, але на якісному обладнанні фабрики, що допомагає зберегти високу якість пошитої продукції, та підтримує українське підприємництво", – підкреслюють у ГО.

Перша партія утепленої осінньої військової форми нараховуватиме 300 комплектів. Зимові моделі знаходяться в розробці і планують відшиватися на початку листопада, повідомляють волонтери.

"ГО "Землячки. Український фронт" відправляє форму для захисниць безкоштовно, на волонтерських засадах та існує за рахунок донатів", – пояснюють у ГО.

Нагадаємо, раніше команда громадської організації "Землячки" створила анімаційний серіал "Маріуполь. Військові хроніки мирного жителя" за мотивами щоденника маріупольчанки, яка три тижні прожила в окупації. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, жінки, збройні сили україни
В тему