28 Жовтня 2022
Новини

Кордон із рф, Білоруссю та «Придністров'ям» значно посили

Кордон із рф, Білоруссю та «Придністров'ям» значно посили
Ділянки кордону з росією, Білоруссю і з Молдовою на Придністровському сегменті значно посили українські прикордонники.
Цим напрямкам прикордонники приділяють максимум уваги, щоб не допустити загострення ситуації. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Він зазначив, що загроза з боку Білорусі, як і раніше, залишається. Усі Сили безпеки та оборони України, які охороняють та обороняють кордон України, готові до розвитку будь-яких ситуацій та «адекватної відповіді».

Безпосередньо на кордоні ДПСУ вже наростила інженерне обладнання, облаштування позицій, мінування території. 

Демченко зазначив, що зараз на кордоні з Білоруссю не бачать змін ситуації, вона залишається контрольованою. Збройні сили Білорусі продовжують заходи з прикриття кордону в межах Брестської та Гомельської областей. Чисельний склад не змінюється, як і характер їхніх дій. Підрозділи на цьому напрямку перебувають на ротаційній основі.

А втім, Білорусь не припиняє підтримувати збройну агресію росії проти України, надаючи окупантам свою територію, повітряний простір та інфраструктуру. Загроза завдавання ракетних та авіаційних ударів, зокрема із застосуванням безпілотників, залишається щодня.

Окрім цього, прикордонники фіксують нагнітання ситуації як з боку Білорусі, так і з росії, зокрема — створення так званого спільного угруповання військ і перекидання сил та засобів рф до Білорусі. Поки безпосереднього створення ударного угруповання, яке могло б здійснити вторгнення на територію України з Білорусі, не відмічається.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь
В тему