12 Жовтня 2022
Новини

З білорусі до росії відправили 20 танків Т-72

З білорусі до росії відправили 20 танків Т-72
Про готовність надати допомогу росії у війні проти України заявив самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко.
Але білорусь уже допомагає росіянам. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Оборонно-промисловий комплекс білорусі залучили в ремонті російської техніки, яку пошкодили під час бойових дій.

Крім того, зі зберігання в білорусі вже зняли першу партію з 20 танків Т-72 — їх відправили до Білгородської області росії.

Нагадаємо, білорусь не відправляла до України власних військ, але надала свою територію для російських військ, які здійснюють обстріли України. А лукашенко активно підтримує політику путіна і навіть визнав власну участь у російсько-українській війні, однак наголошує, що білоруси «нікого не вбивають».

За даними української розвідки, до білорусі продовжують завозити іранські дрони-камікадзе Shahed-136, які в російській армії перейменовані на «Герань-2». Станом на 10 жовтня до білорусі завезли 32 таких безпілотники, до 14 жовтня планують завезти ще 8.

А 8 жовтня МЗС білорусі звинуватило Україну у планах «завдати удар» по білоруській території та запросило посла України в Мінську Ігоря Кизима, йому вручили дипломатичну ноту. В Україні такі заяви називають неправдивими. Після того, 10 жовтня, лукашенко та путін домовилися про розгортання спільного угруповання військ.

На тлі цієї ситуації президент Володимир Зеленський пропонує розмістити на кордоні України та білорусі місію міжнародних спостерігачів для моніторингу безпекової ситуації.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, білорусь, олександр лукашенко
В тему

Останні матеріали