14 Вересня 2022
Новини

У Луцьку відбудеться всеукраїнський форум «Ви волонтер – Вам підозра!»

У Луцьку відбудеться всеукраїнський форум «Ви волонтер – Вам підозра!»

Під час військового стану, а фактично повномасштабної війни, що сьомий місяць триває в Україні, одні з найперших руку допомоги війсковим, жителям окупованих територій, переселенцям та простим українцям, які опинилися в скрутному становищі, протягнули саме волонтери.

Сьогодні волонтерський рух в Україні є потужною силою, але численні прециденти з державними органами змушують ентузіастів ще більше згуртуватися та виробити спільну стратегію, як діяти далі, як убезпечеити себе у правовому полі, оскільки на сьогодні зафіксовано вже більше тисячі випадків, коли саме волонтерам оголошують підозру. А фактично, знищують прагнення робити добрі справи, нівеліюють бажання допомагати тим, хто сьогодні потребує від елементаних речей, одягу, їжі до підтримки наших хлопців на передовій. Про це зазначає оргкомітет форуму «Ви волонтер – Вам підозра!»

Саме з цією метою волонтери з більшості міст України візьмуть участь у форумі,  що відбудеться у форматі дискусійного майданчика. Під час заходу йтиметься про проблеми недосконалого правового регулювання обороту гуманітарної допомоги  в умовах правового режиму воєнного стану. Актуальним залишається питання діяльності правоохоронних органів при виявленні та розслідуванні діянь, повязаних з торгівлею предметами гуманітарної допомоги та інші.

Результатом стане ухвалення Меморандуму та/або заяв на адресу Президента України та найвищого керівництва країни щодо ситуації, яка склалася і потребує негайного вирішення.

На форум запрошені відомі волонтери з різних областей України, представники благодійних організацій, Народні депутати України, представники влади, судових органів, прокуратури, митниці, Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, адвокати, науковці, громадські активісти та представники ЗМІ.

Отже, всеукраїнський форум «Ви волонтер – Вам підозра!» відбудеться 16 вересня 2022 року у конференц-залі Готелю «Україна», за адресою: м. Луцьк, вул. Словацького, 2.

Початок реєстрації о 10:30 год, тривалість форуму: з 11:00 до 14:00 год.

Передуватиме початку форуму брифінг для представників медіа, під час якого учасники форуму окреслять основні проблеми та можливі шляхи їх вирішення. Для представників ЗМІ, інформаційних агенцій, репортерів вхід вільний – без попередньої акредитації.

У рамках заходу передбачені: брейк-кава, фуршет.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: луцьк, Волинь, волонтери
В тему