14 Вересня 2022
Новини

Як Україна готується до надскладної зими

Як Україна готується до надскладної зими

У сховищах України на початок жовтня накопичать 15,5 млрд куб. м газу. Плюс є домовленості зі Сполученими Штатами про виділення 2 мільярдів кубометрів газу.

Про це під час пресконференції заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, - пише УНІАН.

Загалом Україна готується до надскладного опалювального сезону, накопичує газ, вугілля і деревину та закуповує електрогенератори.

"Це дасть нам змогу стабільно з точки зору забезпечення газом пройти опалювальний сезон", - сказав він.

Також прем’єр зазначив, що Україна веде підготовку з погляду забезпечення вугіллям.

"На даний момент загалом Україна має 2,2 млн тонн вугілля, це найбільші запаси за останні роки. Ми розуміємо, що ми до початку опалювального сезону доберемо до 2,5 млн тонн. Це максимальна спроможність складів України зберігати", - сказав прем’єр.

Шмигаль також повідомив, що активно накопичуються і альтернативні види палива, наприклад, деревина.

"Укрзалізниця" накопичує, Держлісагентство накопичує, тобто ми збільшили відповідні запаси майже на 1,5 млн кубів дров. Тобто до жовтня у нас має бути накопичено близько 7 мільйонів кубів дров. Для того, щоб ми могли в тих регіонах, де будуть розбиті об’єкти енергетичної інфраструктури, використовувати цей вже незвичний для цивілізованого світу вид енергоресурсів", - пояснив голова уряду.

Також Шмигаль сказав, що Україна вживає заходи для захисту енергетичних підстанцій, закуповує електрогенератори – більше 1,5 тисяч одиниць. Також завозиться електроенергетичне обладнання, щоб забезпечити швидке відновлення зруйнованих енергетичних об’єктів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, Україна, зима
В тему