30 Серпня 2022
Новини

У білорусі росія зібрала 13 тисяч добровольців

У білорусі росія зібрала 13 тисяч добровольців

У білорусі росія завербувала 13 тисяч "добровольців", які зголосились вступили до лав рф.

Повноцінного бойового досвіду білоруські військові не мають, але їх не варто недооцінювати. Про це 24 каналу розповів військовий експерт Петро Черник. Він також зазначив, що чи не єдиний бойовий досвід цих вояків – невеличка група свого часу була задіяна у військових діях в Сирії.

"А от стосовно підготовки – я б не легковажив, із 1991 року лукашенко дуже серйозно ставився до свого війська", – каже Черник.

"У білоруських військових завжди були хороші зарплати, у них дуже ретельна підготовка. За призовом підготовка солдата тривала від 1 до 1, 5 року, а ВПК зміг в парі із китайцями виготовити таку РСЗВ, як "Полонез", – додає експерт.

За словами Петра Черника, озброєнь, аби здійснити вогневу атаку з Півночі – у ворога достатньо, 13 тисяч добровольців – це багато, рівень їх штатної підготовки – доволі високий.

"Звичайно, це не до порівняння із військовим досвідом наших військових, але це все таки ресурс", – резюмує військовий експерт.

Представник ГУР МО Скібіцький каже, що за оцінками розвідки на території білорусі зараз перебуває мізерно мала кількість російських військових. Якщо говорити мовою цифр, то це близько тисячі військовослужбовців росії.

Ця скромна кількість російських військових, підкреслює Скібіцький свідчить про мінімальну загрозу сухопутного вторгнення.

Але недооцінювати білорусь наразі не можна. Щонайменше тому, що росіяни використовують її для ракетних обстрілів нашої держави.

Скібіцький підкреслив, що на території цієї держави зараз перебуває один дивізіон ракетного комплексу "Іскандер". Саме з його допомогою запускають ракети типу С-400 та С-300.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: війна з Росією, білорусь
В тему